13:27:47 | 29.05.2019

Dođite na R’N’B’ – Rock & Bike u petak

U petak 31. svibnja 2019. godine na parkiralištu ispred zgrade Novog kampusa Sveučilišta u Zadru s početkom u 18:00 sati  održat će se R’N’B’ – Rock & Bike. Kroz zabavno-edukacijski program bit će predstavljen terminal za javne bicikle koje će studenti i profesori Sveučilišta u Zadru, putem aplikacije, moći koristiti besplatno. Ostatak građana, kao i […]

U petak 31. svibnja 2019. godine na parkiralištu ispred zgrade Novog kampusa Sveučilišta u Zadru s početkom u 18:00 sati  održat će se R’N’B’ – Rock & Bike.

Kroz zabavno-edukacijski program bit će predstavljen terminal za javne bicikle koje će studenti i profesori Sveučilišta u Zadru, putem aplikacije, moći koristiti besplatno. Ostatak građana, kao i turisti, bicikle će moći unajmiti po povoljnim cijenama. Naime, Grad Zadar i Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA prezentirat će novi sustav za iznajmljivanje bicikala na području grada Zadra, koji će se sastojati od ukupno 6 terminala, 16 klasičnih bicikala te 8 električnih bicikala postavljenih na 6 lokacija.

Dio sredstava za novi sustav za iznajmljivanje bicikala na području grada Zadra osiguran je kroz projekt „CHESTNUT – CompreHensive Elaboration of STrategic plaNs for sustainable Urban Transport“, sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, programa transnacionalne suradnje Interreg Dunav, kojeg provodi Javna ustanova Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, te kroz projekt Zadar e-Bike“ za čiju su realizaciju Gradu Zadru odobrena bespovratna sredstva Ministarstva turizma, iz Fonda za razvoj turizama, temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini.

U sklopu samog programa svi posjetitelji će moći probati „odvoziti“ biciklistički poligon s „pijanim naočalama“, doživjeti prevrtanje automobila u simulatoru HAK-a te se zabaviti uz koncert grupe Jimmy Shakers. Posjetitelje očekuju i druga brojna iznenađenja.

Vidimo se ovog petka na Rock&Bike-u!

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019