15:01:04 | 21.12.2018

Marex Elektrostroj zahvaljujući EU sredstvima svoju vještinu i znanje plasira na inozemnim tržištima

Zadarska tvrtka Marex Elektrostroj i ove je godine sudjelovala na amsterdamskom sajmu nautike METSTRADE.

Na sajmu kojeg posjeti 25.000 posjetitelja, tvrtka Marex Elektrostroj, koja je na domaćem tržištu vodeća u proizvodnji priključnih energetskih ormara za marine, privezišta i autokampove, predstavila je svoje proizvode, a među njima i softversko rješenje koje omogućava praćenje potrošnje električne energije i vode za svaki priključak u marinama.

Aktivnosti oko sudjelovanja na sajmu financirane su sredstvima EU-a. Naime, na prošlogodišnji poziv Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta putem kojeg su se dijelila sredstva za Internacionalizaciju poslovanja MSP-ova, tvrtka Marex Elektrostroj d.o.o. prijavila je projekt „Povećanje međunarodne konkurentnosti i izvoza kroz nastupe na međunarodnim sajmovima“. Natječajna prijava je prihvaćena te je odobreno sufinanciranje.

Pomoć i podršku djelatnicima tvrtke u pripremi i oblikovanju projektnog prijedloga pružila je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, što su u srijedu 12. prosinca na završnoj konferenciji projekta u Kneževoj palači u Zadru još jednom istaknule Ana Baričić, direktorica Marex Elektrostroja te njena pomoćnica Tatjana Beneti.

Projekt „Povećanje međunarodne konkurentnosti i izvoza kroz nastupe na međunarodnim sajmovima“ sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 272.475,12 kuna, od čega je 214.445,32 kuna osigurano kroz EU sufinanciranje.  Razdoblje provedbe projekta je od 6. lipnja 2017. do 6. siječnja 2019. godine.

Ciljevi projekta su povećanje prihoda od prodaje u inozemstvu te porast obima proizvodnje i broja zaposlenika. Projektne aktivnosti uključivale su i pripremu te sudjelovanje na nautičkom sajmu u Amsterdamu 2017. i 2018. godine.

Nakon dva uspješno odrađena sajma, željeni rezultati su postignuti te su stigli upiti za poslovanje na međunarodnom tržištu. Tako bi se zadarski proizvodi uskoro mogli naći u europskim marinama, što je potvrdio Velimir Buturić, voditelj prodaje Marex Elektrostroja.

No iz tvrtke, čiji se priključni energetski ormari danas nalaze u više od 80% hrvatskih marina, ističu kako im je i dalje u primarnom fokusu „custom made“ proizvodnja prilagođena potrebama klijenata.

Tvrtka Marex Elektrostroja tako nastavlja uspješnu priču u privlačenju i realizaciji projekata financiranih EU sredstvima. Projektno iskustvo imaju još iz pretpristupnog razdoblja, uz to su 1. rujna 2017. godine započeli s provedbom projekta „Povećanje konkurentnosti uvođenjem certificiranih proizvoda – Marex Elektrostroj d.o.o.“, a u pripremi je i novi projekti čime potvrđuju svoj status uzora po uspješnosti u „privlačenju“ EU sredstava što je usko vezano i uz dobre poslovne rezultate.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019