LAB-OP - Improving Laboratory and Diagnosis Operational System

Glavni cilj projekta bio je modernizacija infrastrukture i povećanje razine opremljenosti u području laboratorijske dijagnostike kroz edukaciju zdravstvenih djelatnika i nadogradnju infrastrukture u području laboratorijske dijagnostike implementacijom PTS i LIS sustava.

Naziv: LAB-OP - Improving Laboratory and Diagnosis Operational System

Prijavitelj: Opća bolnica Zadar

Vodeći partner: Opća bolnica Zadar

Partner/i: Zavod za javno zdravstvo Zadar; Opšta bolnica “Blažo Orlandić” Bar; Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije

Uloga Agencije ZADRA NOVA: Tehnička i stručna pomoć

Ukupna vrijednost projekta: 978.236,45 EUR

Intenzitet potpore: 85%

Bespovratna EU sredstva: 831 500.97 EUR

Program Europske teritorijalne suradnje: Interreg IPA CBC Program Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020.

Cilj: Glavni cilj projekta bio je modernizacija infrastrukture i povećanje razine opremljenosti u području laboratorijske dijagnostike kroz edukaciju zdravstvenih djelatnika i nadogradnju infrastrukture u području laboratorijske dijagnostike implementacijom PTS (OB Zadar i OB Bar) i LIS sustava (Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije).

Aktivnosti: Ugradnja PTS-a omogućila je bržu isporuku i manju kontaminaciju kao i smanjenje vremena potrebnoga za liječenje pacijenata. Jedna od glavnih aktivnosti bila je edukacija medicinskog osoblja o novim sustavima laboratorijske dijagnostike. Također, organizirala su se i studijska putovanja na kojima su sudionici imali priliku vidjeti primjere dobre prakse.

Razdoblje provedbe projekta: 15.05.2020. - 14.05.2022.

Interreg Croatia BiH CG english RGB 1 1024x194 300x57