15:07:49 | 28.03.2023

Održana redovna sjednica Skupštine Udruge HERA

U organizaciji Udruge za Jadransko nasljeđe HERA, 24. ožujka 2023. godine održana je redovna sjednica Skupštine Udruge HERA. Na sjednici su prezentirani prijedlozi aktivnosti Udruge u narednom razdoblju, kako bi se kroz jačanje djelovanja Udruge učvrstila održivost ranije provedenih projekata HERA - „Upravljanje održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom nasljeđu Jadrana“ i HERCOULTUR - „HERa trademark, CULtural TOURism routes and visitor centres strengthening“ i osigurao nastavak jačanja prekogranične suradnje u području turizma i očuvanja kulturno-povijesne baštine između Italije i Hrvatske.

Na sjednici Skupštine Udruge HERA sudjelovali su predstavnici Zadarske županije, Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Šibensko-kninske županije, Europskog konzorcija iz Terama (COPE) te Društva za pravo na sveučilišne studije iz Terama (ADSU – TERAMO). Sjednica Skupštine održana je za vrijeme jubilarnog, 10. po redu međunarodnog sajma turizma Place2go, na kojem je kao izlagač sudjelovao i član Udruge HERA Primorsko-goranska županija sa konceptom Putovima Frankopana.

Udruga za Jadransko nasljeđe HERA formalno je uspostavljena u razdoblju provedbe ranijeg EU projekta „HERA – Sustainable tourism management of Adriatic HERitage“ (Upravljanje održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom nasljeđu Jadrana), osnivačkom skupštinom održanom 27. listopada 2016. godine u Zadru, a započela je s radom 17. listopada 2017. godine. Članovi udruge su Zadarska županija, Šibensko–kninska županija, Primorsko–goranska županija, Splitsko–dalmatinska županija, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Općina Piran, Razvojna agencija Unsko–sanskog kantona, Europski konzorcij iz Terama (COPE) te Društvo za pravo na sveučilišne studije iz Terama (ADSU – TERAMO).

Poslijednja izmjena dana 28.03.2023