08:50:12 | 28.04.2021

Projektu "Zajedno za čišći otok Ugljan" odobreno gotovo 300 tisuća kuna

Za provedbu projekta „Zajedno za čišći otok Ugljan“ Turističke zajednice Općine Preko, prijavljenog na natječaj LAGUR-a Plodovi mora u okviru Mjere 8. Organizacija i provedba manifestacija i drugih događanja vezanih uz ribarstvo i morski okoliš, odobreno je bespovratnih 299.286,58 kuna.

Svrha projekta  je promocija i valorizacija ribarstva i ribarstvenog područja otoka Ugljana te produljenje turističke sezone održavanjem manifestacija vezanima uz ribarstvo, akvakulturu i ekologiju.

Odobrena sredstva namijenjena su za organizaciju i provedbu ekoloških akcija čišćenja podmorja, analizu i kartiranje odabranih ronilačkih akcija te edukativne aktivnosti o zaštiti podmorja. Promotivnim aktivnostima podići će se svijest žitelja Općine Preko o očuvanju podmorja i važnosti konzumacije lokalnih ribarskih proizvoda. Također, mapiranjem i analizom podmorja doći će se do novih saznanja o biodiverzitetu, reljefu i dubinama te raznim zanimljivostima  našeg podmorja.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalni koordinator, u suradnji s prijaviteljem, pripremila je i prijavila projekt. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Označeno u