13:27:45 | 31.05.2019

Doživite nezaboravnu adrenalinsku pustolovinu uz ZADRU NOVU

Bilo da se odlučite na pet kilometara dugu utrku jednim od najmlađih jadranskih parkova prirode ili na brojne avanturističke aktivnosti koje nudi Avanturistički park Vrbanj, pred vama je vikend pun adrenalina. Danas počinje „Orjen Adventure Week“, treća avanturistička aktivnost u sklopu projekta ADRIATIC CANYONING – Adriatic Canyons Adventure Tours kojeg provodi Agencija za razvoj Zadarske […]

Bilo da se odlučite na pet kilometara dugu utrku jednim od najmlađih jadranskih parkova prirode ili na brojne avanturističke aktivnosti koje nudi Avanturistički park Vrbanj, pred vama je vikend pun adrenalina.

Danas počinje „Orjen Adventure Week“, treća avanturistička aktivnost u sklopu projekta ADRIATIC CANYONING – Adriatic Canyons Adventure Tours kojeg provodi Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Nakon šireg prostora rijeke Čikole, nova projektna lokacija na kojoj će se od 31. svibnja do 2. lipnja odvijati aktivnosti koje za cilj imaju promociju avanturističkog turizma u unutrašnjosti Hrvatske. Bosne i Hercegovine i Crne Gore je područje planine Orjen u Crnoj Gori.

Vikend pun uzbuđenja započet će u petak poslijepodne predavanjem o posebnostima Parka prirode Orjen, jednog od najmlađih zaštićenih područja na prostoru čitavih Dinarida. Subota je rezervirana za razna natjecanja, trke te zabavne aktivnosti u Avanturističkom parku Vrbanj.

Područje regionalnog Parka prirode Orjen, inače najveće primorske planine na Jadranskom moru, sve je popularnije kako među domaćim turistima tako i među i jednodnevnim izletnicima, pogotovo imajući u vidu da boravak na otvorenom sve više ulazi u suvremeni stil života. Avanturistički park Vrbanj, opremljen kroz projekt ADRIATIC CANYONING, otvoren je početkom prošle jeseni te je već privukao tisuće posjetitelja.

Smješten na nešto više od 1000 metara nadmorske visine, ovaj jedinstveni avanturistički park većim je dijelom smješten u bukovoj šumi, a manjim u šumi crnog bora čime je podijeljen u dvije zone. U donjem dijelu koji je blažeg nagiba smješten je dječji dio prikladan i za najmlađe avanturiste, dok je gornji dio rezerviran za prave zaljubljenike u adrenalin i aktivnosti na otvorenom.

Avanturistički park Vrbanj jedan je od najsuvremenijih u ovom dijelu Europe a sastoji se od četiri poligona na kojima se nalaze ukupno 44 sprave, a kao posebna atrakcija ističe se zip-line ukupne duljine 720 metara od čega je najdulja trasa dugačka 220 metara. Trase su obilježene različitim bojama te su prilagođene svim uzrastima, od žute namijenjene djeci od šest godina, preko narančaste do crvene i plave koje predstavljaju izazov i najiskusnijim avanturistima.

Sudionici će moći birati između trail trke duge pet kilometara kroz jedan od najočuvanijih krajolika na istočnoj obali Jadranskog mora, razgledavanja i pješačenja atraktivnim rutama te raznih rekreativnih i sportskih aktivnosti koje nudi Avanturistički park Vrbanj.

Nakon avanturističkog programa na rasporedu je obilazak jednog od jadranskih bisera Herceg Novog i tvrđave Forte Mare s koje puca prelijep pogled na Peraške otoke okružene tirkiznoplavim Jadranom, obilazak kojih je rezerviran za nedjelju ujutro.

Paralelno s navedenim projektnim aktivnostima održat će se i FAMiliarization tura kojoj je cilj upoznati predstavnike medija, aktere iz turističkog sektora i ljubitelje adrenalina s projektnim aktivnostima i velikim potencijalom unutrašnjosti jadranske regije koja svojim geografskim i kulturnim posebnostima savršeno nadopunjuje priobalne prostore.

Projekt Adriatic Canyoning, ukupne vrijednosti 1.879.251,32 EUR, financiran je iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatske-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014. – 2020., a u svojoj srži ima promicanje razvoja aktivnog turizma i razvoj turističke infrastrukture u unutrašnjosti triju država s ciljem pozicioniranja na turističkom tržištu kao prepoznatljivih destinacija s atraktivnim turističkim sadržajima usmjerenim ljudima željnim aktivnog i adrenalinskog odmora.

Dodatne informacije o projektu Adriatic Canyoning možete pronaći na poveznici, kao i na Facebook i Instagram stranicama projekta, dok mali uvid u ono što vas očekuje na Orjenu možete dobiti na Facebook stranici Avanturističkog parka Vrbanj.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019