13:27:27 | 03.06.2019

ZADRA NOVA na Regionalnim danima otvorenih vrata EU fondova u Splitu

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA predstavila je projekte s područja Zadarske županije na Danima otvorenih vrata EU fondova u Splitu, u subotu 1. lipnja 2019. godine. Unatoč kiši, događanje na splitskim Prokurativama privuklo je mnoge zainteresirane koji su htjeli saznati više o mogućnostima EU financiranja te projektima u provedbi. Djelatnici Agencije ZADRA NOVA […]

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA predstavila je projekte s područja Zadarske županije na Danima otvorenih vrata EU fondova u Splitu, u subotu 1. lipnja 2019. godine.

Unatoč kiši, događanje na splitskim Prokurativama privuklo je mnoge zainteresirane koji su htjeli saznati više o mogućnostima EU financiranja te projektima u provedbi.

Djelatnici Agencije ZADRA NOVA kao predstavnici regionalnog koordinatora predstavili su značajne projekte s područja Zadarske županije te ostale projekte koje provodi Agencija i druge aktivnosti Agencije na informacijskom pultu. Podijeljeni su promotivni i informativni materijali Agencije te pojedinih projekta koje uz Agenciju provode i upravni odjeli Zadarske županije te Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacija Zadarske županije – INOVAcija.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kontinuirano provodi brojne aktivnosti s ciljem informiranja javnosti o mogućnostima i rezultatima korištenja ESI fondova u razdoblju 2014.-2020., a sve u svrhu učinkovitije apsorpcije sredstava i osiguravanja transparentnosti upravljanja i provedbe programa te predstavljanja primjera dobre prakse. Jedna od aktivnosti su i Dani otvorenih vrata EU projekata u sklopu kojih uspješni EU projekti zainteresiranim posjetiteljima kroz raznovrstan program predstavljaju svoje aktivnosti i iskustva s ESI fondovima.

Dio manifestacije bila je i izložba fotografija uspješnih EU projekata među kojima su bili i oni s područja Zadarske županije (Studentski smještaj i prehrana u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru; Podzemni grad u srcu Velebita – NP Paklenica; Zadar baštini – Integrirani kulturni program Grada Zadra 2020.; Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd – PP Vransko jezero).

 

 

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019