15:23:45 | 27.02.2015

Program Poduzetnički impuls 2015., vrijedan 4,37 milijardi kuna, predstavljen u Zadru

Program Poduzetnički impuls 2015. predstavljen je u četvrtak, 26. veljače 2014., u velikoj dvorani IMPACT centra, u gradu Zadru. Prezentaciju Programa održali su predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta MINPO, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG BICRO i Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA ispred više od 130 zainteresiranih osoba. Ispred Ministarstva poduzetništva i obrta sudjelovali su ministar Gordan Maras i pomoćnica ministra Zdenka Lončar. Poduzetnicima, obrtnicima, predstavnicima potpornih institucija i ostalim zainteresiranima Program su predstavile i predstavnice HAMAG INVESTA gospođe Irma Mogić i Tamara Pavić, te zamjenica ravnateljice Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, gospođa Marica Babić.

Program Poduzetnički impuls 2015., ukupne vrijednosti 4,37 milijardi kuna, namijenjen je razvoju i povećanju konkurentnosti hrvatskih malih i srednjih poduzetnika. Ovogodišnji program najvredniji je od 2012. godine od kad se provodi. Poduzetnički impuls 2015. u najvećoj će se mjeri, više od 88 posto, financirati sredstvima iz proračuna Europske unije, dok će ostatak sredstava biti raspoloživ iz državnog proračuna.

Sredstva ovogodišnjeg Poduzetničkog impulsa namijenjena su proizvodnji i turizmu, poduzetničkoj infrastrukturi, informatizaciji proizvoda te povećanju kvalitete proizvoda, a tu su i potpore koje poduzetnicima i obrtnicima omogućuju lakši pristup financiranju, internacionalizaciju poslovanja te ulaganja u istraživanje i razvoj i obrazovanje. Ove godine program se provodi u tri osnovna programa – “Mikro i malo poduzetništvo i obrt”, “Sredstva iz fondova EU” te “Lakši pristup financiranju”.

Prvi natječaji bit će otvoreni već u ožujku. Predstavnici nadležnog ministarstva, HAMAG BICRO-a i ZADRA NOVA-e pozvali su prisutne na sudjelovanje u Programu Poduzetnički impuls 2015. kako bi unaprijedili vlastite poslovne rezultate, da budu konkurentniji na tržištu i izvoze, te da stvaraju nova radna mjesta i vrijednosti.

Više informacija o Programu možete potražiti na poveznici: www.minpo.hr

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019