15:23:20 | 13.03.2015

Predstavljanje Studije o postojećim i budućim inicijativama te dostupnim izvorima financiranja na području iskorištenja energije mora

Projektni tim Zadre Nove na projektu BLUEne MED u Barceloni (Španjolska) 26. i 27. veljače 2015.g. predstavio je Studiju o postojećim i budućim inicijativama te dostupnim izvorima financiranja na području Iskorištenja Energije mora.

U studiji je obrađeno područje Mediteranskih zemalja a poseban naglasak je stavljen na Grčku, Italiju, Španjolsku i Hrvatsku. Posebno su obrađeni legislativni okviri i strateški dokumenti (zakoni, propisi, uredbe, strategije te prostorni planovi korištenja mora i sl. ) koji se odnose na iskorištenje energije mora. Također su obrađeni i energetski resursi te potencijalne lokacije implementacije postrojenja za iskorištenje energije mora.

Prisutni stručnjaci iz područja energije mora su iznimno zadovoljni sa predstavljenom studijom te je također najavljeno da će se njeni rezultati uključiti pri planiranju budućeg programskog poziva, a za područje iskorištenja Energije mora.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019