16:15:28 | 29.04.2016

Javnosti predstavljeno dvadeset europskih projekata

U organizaciji Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE, 28. travnja, otvorena je izložba europskih projekata iz područja razvoja ljudskih potencijala i zapošljavanja.

Otvorenje izložbe održano je u sklopu projekta “STEP FORWARD – Korak naprijed u jačanju kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Zadarske županije” čiji je nositelj ZADRA NOVA, a partneri su Zadarska županija i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Zadar. Vrijednost projekta je 42.611,10 eura od čega sufinanciranje Europske unije, iz Europskog socijalnog fonda, iznosi 29.849,08 eura.

Izložbu čini 20 info panela s najvažnijim informacijama o projektima koji su provedeni ili se provode u Zadarskoj županiji u posljednjih nekoliko godina, a ostavili su značajan trag na tržištu rada.

Svečanom otvorenju u Izložbenom paviljonu Gradske lože prisustvovao je župan Stipe Zrilić  koji je naglasio važnost realizacije ovakvih projekata te pozvao prisutne da poboljšaju svoje djelovanje na tržištu rada.

Kao glavni cilj ove izložbe, ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije Sanja Peričić, istaknula je  predstavljanje dosadašnjih rezultata iz područja zapošljavanja i razvoja ljudskih potencijala u Zadarskoj županiji te naglasila kako se kroz daljnji rad nastoje uspostaviti uvjeti koji će lokalnim dionicima omogućiti jednak pristup i lakši ulazak na tržište rada.

Upravo se kroz okupljanje dionika iz različitih sektora na jednom mjestu nastojala  stvoriti prilika da se kroz neformalno druženje razmijene dobre ideje i kontakti.

Umrežavanje i zajednički razvoj projektnih ideja ciljevi su nedavno osnovanog Centra za inicijative u zapošljavanju i razvoju ljudskih potencijala čije je osnivanje jedna od ključnih aktivnosti projekta „STEP FORWARD“.

Centar djeluje kao operativno tijelo koje pridonosi stvaranju, razvoju, programiranju i praćenju mjera koje doprinose povećanju stope zaposlenosti i razvoju ljudskih potencijala na području Zadarske županije te svojim radom doprinosi pripremi projekata prihvatljivih za financiranje iz Europskog socijalnog fonda i ostalih strukturnih fondova EU te ostalih izvora financiranja.

Ova izložba za cilj je imala i  poticanje razvoja novih ideja kako bi se, među ostalim, smanjila stopa nezaposlenosti u Zadarskoj županiji.

Zadarska županija ovaj problem prepoznala je pravovremeno te je, kao pionir, prije 10 godina osnovala Lokalno partnerstvo za zapošljavanje, danas Partnersko vijeće za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Zadarske županije koje broji 48 članova iz različitih sektora

Koordinatorica projekta Lana Tortić sumirala je rezultate izloženih projekata naglasivši pritom kako je tijekom njihove provedbe 296 osoba osposobljeno za rad, 873 osobe sudjelovale su na različitim edukativnim radionicama, a 21 osoba novozaposlena je na provedbi ovih EU projekata. Svoje izlaganje zaokružila je pozivanjem svih zainteresiranih da se obrate Centru i zatraže pomoć prilikom pripreme projekata.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu pogledati izložbu u prostorima Coin-a, na adresi Put Murvice 16, od ponedjeljka 02. svibnja.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019