16:15:10 | 09.05.2016

ZADRA NOVA provedbom projekta Roof Of Rock pružila još jedan primjer dobre prakse

U sklopu projekta Partnerstvo za geo – edukaciju, financiranog iz programa Erasmus plus, predstavnici četiri nevladine organizacije, iz četiri različita kuta Europe: Poljske, Portugala, Islanda i Hrvatske, posjetili su Zadarsku županiju kako bi saznali što više o rezultatima netom završenog projekta Roof Of Rock.

Tom prilikom, u zadarskom Coin coworking prostoru, održana je prezentacija rezultata ovog veoma uspješnog projekta čiji je nositelj Geološki zavod Slovenije, a Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA jedan je od deset partnera.

Delegacija sastavljena od stručnjaka različitih struka: geologa, učitelja, djelatnika u turizmu, regionalnom i ruralnom razvoju te načelnika općina pomno je pratila prezentaciju postignutih rezultata projekta Roof Of Rock. Njihov interes bio je vidljiv i po mnogobrojnim pitanjima postavljenim po završetku prezentacije.

Naime, oni kroz projekt Partnerstvo za geo – edukaciju rade na unapređenju i podizanju osviještenosti o prirodnim vrijednostima svojih regija kroz edukaciju.

Najvažniji cilj u ovom projektu  je pružiti prenositeljima znanja (nastavnicima, edukatorima, trenerima, vodičima) kroz neformalnu edukaciju, iskustvo i metode za provedbu zanimljive terenske nastave, kroz kompleksno opisivanje prirodnih fenomena. Tu edukaciju žele temeljiti  na lokalnim prirodnim vrijednostima, posebice geologiji, jer vjeruju da učenici (bilo kojeg uzrasta) najbolje razumiju prirodne znanosti kada su one relevantne za njihovo svakodnevno iskustvo.

Kako bi svoj cilj što uspješnije proveli u djelo došli su u ZADRU NOVU po primjer dobre prakse prilikom provođenja aktivnosti projekta Roof Of Rock. Konkretno ih je zanimalo kako se rezultati dobiveni ovim projektom planiraju iskoristiti u obrazovne i turističke svrhe.

Na to, ali i brojna druga pitanja odgovor im je dala Ana Zujić iz ZADRE NOVE, pomoćnica koordinatorice projekta Roof Of Rock- Marice Babić.

Delegaciju je predvodila Dijana Ferković iz LAG-a Barun Trenk, ujedno i partnera na projektu.

Osim za projekt Roof Of Rock, interes je vladao i za sam rad ZADRE NOVE i ostale provedene i projekte u provedbi. Interesirao ih je i prostor u kojem se nalaze pa im je Tina Marin iz Coin tima pobliže predstavila projekte Cowork.net i Coworking Zadar – suradnjom do inovacija te sam koncept coworking-a kao i proces izgradnje ovog prostora kroz projekt.

Posjet je završio u dobrom raspoloženju razmjenom kontakata i prigodnih poklona, a bilo je i interesa za zajedničkom suradnjom u budućnosti.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019