15:01:34 | 20.11.2018

Predstavnice ZADRE NOVE sudjelovale na Coworking Europe konferenciji

Coworking Europe konferencija godišnji je događaj koji okuplja upravitelje, predstavnike i operatere coworking prostora, predstavnike javnih uprava i agencija za razvoj, sveučilišta, voditelja poduzetničkih inkubatora i sl. Ove godine se konferencija održala u Amsterdamu od 14. do 16. studenoga, a na njoj su sudjelovale predstavnice Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE, zajedno s predstavnicima Grada Zadra. Ove dvije institucije partneri su na projektu CODE, u sklopu kojeg je pokrenut coworking prostor Code Hub u Zadru u srpnju ove godine.

Glavni fokus ovogodišnje konferencije, kao i njenih prijašnjih izdanja, bilo je predstavljanje svih tema povezanih s coworkingom iz tri različite perspektive: poslovanje, trendovi i utjecaj. Konferencija kao takva, bila je izvanredna prilika za razmjenu najboljih praksi te povezivanje i uspostavljanje suradnje na novim zanimljivim projektima.

Pozdravnim govorom gđe. Marjan Blumberg, globalne voditeljice branda B. Building Business, čija je zgrada bila domaćin konferencije, službeno je započeo trodnevni program. Kroz popunjene dnevne termine sudionicima su ponuđene teme globalne coworking industrije, među kojima njene perspektive i izazova s kojim se susreće, prednosti i nedostataka u širenju postojećih coworking prostora te tržišnog pozicioniranja i konkuriranja, obzirom na sve veći broj osnovanih i pokrenutih coworking prostora diljem svijeta.

Drugi dan konferencije organiziran je kroz pet „Unconference“ sesija, na kojima su sudionici konferencije sami predlagali teme i moderirali interaktivne radne skupine, a treći dan su uslijedila predavanja i radionice raznih izlagača uključujući i pregled coworking tržišta u Izraelu, kao primjera zemlje ubrzanog rasta broja coworking prostora s 40 na 200 u prethodne dvije godine.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019