15:05:05 | 11.09.2024

STREAM i ARGOS u konkurenciji za najbolje EU projekte u Hrvatskoj

Do 17. rujna 2024. traje glasanje za najbolje EU projekta u Hrvatskoj, a u finale izbora ušla su dva projekta iz Zadarske županije - STREAM i AGROS.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u kategoriji Doprinos prekograničnoj suradnji je prijavila projekt “STREAM - Strategic Development of Flood Management koji se provodio na području Hrvatske i Italije od travnja 2020. godine do lipnja 2023. godine. (Jutarnji list - Zadarska županija: U projektu STREAM povećala se sigurnost građana pri opasnosti od poplava)

Projekt "ARGOS - ShARed GOvernance of Sustainable fisheries and aquaculture activities as leverage to protect marine resources in the Adriatic Sea" prijavljen je u kategoriji Doprinos obrazovanju, znanosti i inovacijama. (Jutarnji list - Projekt Zadarske županije osigurava recirkularnu tehnologiju za uzgoj školjkaša na Jadranu)

Za projekte možete glasovati na poveznici.

Ove godine rekordan 61 projekt ušao je u finale izbora za najbolji županijski EU projekt koji petu godinu zaredom zajednički provode Hanza Media, Hrvatska zajednica županija, portal župan.hr i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Stručni žiri izabrat će pobjednike u četiri kategorije – Doprinos znanosti i inovacijama, Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, Doprinos prekograničnoj suradnji i Doprinos poduzetništvu.

Svojeg pobjednika i ove godine mogu odabrati čitatelji glasanjem na portalu jutarnji.hr.

Od njih 61, po 22 projekta su unutar kategorija Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici te Doprinos znanosti i inovacijama, 10 projekata je u kategoriji Doprinos prekograničnoj suradnji i 7 u kategoriji Doprinos poduzetništvu.

Glasanje traje od 10. do 17. rujna 2024., nakon čega će biti proglašeni pobjednici.

Poslijednja izmjena dana 13.09.2024
Označeno u