05:56:47 | 29.04.2024

Najava: Studijsko putovanje u talijansku regiju Emilia-Romagna

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA zajedno s partnerima organizira studijsko putovanje „Posjet primjerima dobre prakse s ciljem implementacije koncepta Pametna sela“ od 6. do 9. svibnja 2024. godine. Kao odredište putovanja odabrana je talijanska regija Emilia-Romagna zbog brojnih uspješnih primjera u primjeni koncepta Pametna sela.

Studijsko putovanje će uključivati posjet primjerima dobre prakse implementacije koncepta Pametna sela s ciljem učenja i informiranja za primjenu istog koncepta u ruralnom razvoju Zadarske županije.

Očekuje se kako će putovanje informirati sudionike i dati im nova znanja koja će omogućiti razvoj Pametnih sela i u Zadarskoj županiji.

Troškovi studijskog putovanja (su)financiraju se sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, iz Mjere 20 „Tehnička pomoć“ – Podmjere 20.2. „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2022. godine.