09:11:39 | 06.06.2023

Predstavnice Agencije ZADRA NOVA na Skupštini EURADA-e

Redovna i izvanredna glavna skupština Europskog udruženja razvojnih agencija EURADA održana je 5. lipnja u Bruxellesu.

Tijekom redovne Glavne skupštine, članovi koji su prisustvovali sjednici prihvatili su sve točke o kojima se raspravljalo, kao što su odobrenje rezultata za 2022. godinu (koje je prezentirano zajedno s revizorskim izvješćem), uvažavanje ostavki i zamjena u Upravnom odboru. Direktori, doček novih članova i nadolazeći događaji koje organizira EURADA. Također, ravnateljica Roberta Dall’Olio objasnila je različite aktivnosti koje su uspješno organizirane tijekom prvog dijela 2023. godine.

Tijekom Izvanredne skupštine glavna tema o kojoj se raspravljalo bila je izmjena statuta udruge sukladno belgijskim zakonima.

Agencija ZADRA NOVA članica je Udruženja od 2021. godine.

Dan kasnije, 6. lipnja održana je godišnja konferencija AGORADA. Pod nazivom "6P prema održivim gradovima i regijama", ovogodišnja AGORADA bila je usredotočena na razvoj politika i ulogu agencija za regionalni razvoj u različitim ključnim područjima. Tijekom događaja sudionici su se uključili u plodonosne rasprave i razmjenjivali najbolje prakse u regionalnom razvoju. Naglašena je važnost suradnje, uključivosti u odlučivanju te holističkog pristupa uvažavajući društvene, kulturne, gospodarske i ekološke interese.