11:38:03 | 16.06.2023

Otvorena vrata EU projekata - Iskaz interesa za sudjelovanjem u proslavi 10. godina ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju

U nastavku prenosimo poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije:

Poštovani korisnici EU fondova, u subotu, 1. srpnja 2023. godine Republika Hrvatska obilježava desetu godišnjicu ulaska u Europsku uniju.

Tijekom desetljeća korištenja EU fondova u Republici Hrvatskoj realizirani su brojni projekti i ostvareni su značajni uspjesi. Zajedničkim snagama poboljšali smo živote naših građana moderniziranjem javnog zdravstva, sustava socijalne skrbi, obrazovanja. Zajedno smo obnovili našu kulturnu baštinu, izgradili smo studentske domove, regionalne centre kompetentnosti, modernizirali smo međugradski prijevoz te smo podržali inovativne tvrtke, a samim time smo osnažili i naše gospodarstvo. Naše nacionalne parkove i parkove prirode smo obnovili i poboljšali infrastrukturu kako bismo se i u godinama koje su pred nama mogli diviti njihovim ljepotama. Jedna Hrvatska bio je naš cilj te smo ga izgradnjom Pelješkog mosta i ostvarili. Nastavit ćemo i dalje ulagati u razvoj svih krajeva naše domovine i uz pomoć EU fondova mijenjati Hrvatsku na BOLJE.

Kako bismo u što boljem svjetlu pokazali promjene koje ste Vi kao korisnici EU fondova učinili te rezultate EU fondova u Hrvatskoj, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kao središnje tijelo državne uprave za provedbu EU fondova želi Vas potaknuti da i Vi obilježite ovu značajnu obljetnicu na način da otvorite svoja vrata zainteresiranim građanima i pokažete rezultate projekata.

Pozivamo sve Vas korisnike da se pridružite našem zajedničkom događanju „Otvorena vrata EU projekata“.

 Cilj održavanja „Otvorenih vrata EU projekata“ je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

Ovim putem Vas pozivamo da, kao korisnici koji su uspješno proveli projekt sufinanciran iz fondova Europske unije, iskažete svoj interes za sudjelovanjem u „Otvorenim vratima EU projekata“ te da svojim primjerom poslužite kao motivacija i inspiracija svim budućim korisnicima koji svoje ideje žele financirati sredstvima iz fondova Europske unije.

Način na koji ćete sudjelovati u ovom događanju ovisi o Vašim željama i mogućnostima, a mi Vas pozivamo da budete kreativni i uključite se organizacijom informativnih događanja, edukativnih radionica, predavanja, okruglih stolova, obilazaka projektnih lokacija ili nekim drugim aktivnostima po Vašem izboru.

„Otvorena vrata EU projekata“ bit će promovirani putem medijske kampanje i  društvenih mreža, a svi sudionici će dobiti zahvalnicu odnosno priznanje o sudjelovanju. Cjelokupni program „Otvorena vrata EU projekata“ bit će objavljen na posebnoj internetskoj stranici u okviru središnjeg portala www.strukturnifondovi.hr gdje će biti navedeni svi sudionici kao i njihov program.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije će osigurati vizualni identitet koji će svi sudionici moći preuzeti i koristiti, ukoliko budu oglašavali događanje putem vlastitih stranica, lokalnih i regionalnih medija ili društvenih mreža.

Molimo da svoje sudjelovanje u „Otvorenim vratima EU projekata“ prijavite putem elektroničkog obrasca na poveznici: https://forms.gle/4PU5xb7uK5Wv35T69, najkasnije do 21. lipnja 2023. godine.

Aktivnosti u sklopu navedenog događanja provodit će se u razdoblju 30. lipnja i 1. srpnja 2023. godine.

Način sudjelovanja, kao i broj projekata s kojima želite sudjelovati i koje želite predstaviti birate sami te je moguće u sklopu jedne aktivnosti predstaviti nekoliko različitih projekata. Ukoliko planirate organizirati više različitih aktivnosti, obrazac je potrebno ispuniti za svaku aktivnost zasebno. Također, ukoliko imate različite lokacije održavanja aktivnosti, svaku lokaciju, odnosno događanje navodite zasebno (ispunjavate obrazac nekoliko puta).

Potrebno je navesti način na koji biste željeli sudjelovati (pr. besplatni ulaz u Nacionalni park u određenom vremenskom razdoblju, određeni broj besplatnih ulaznica, promocija neke aktivnosti, štandovi, promocija proizvoda, besplatni prijevozi ili slično) te podatke kontakt osobe kojoj se možemo obratiti u vezi daljnje organizacije.

Za sva dodatna pitanja ili eventualne prijedloge slobodno nam se obratite putem elektroničke pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Poslijednja izmjena dana 28.06.2023