09:50:58 | 08.06.2023

Održana završna konferencija projekta BOOST5

Završna konferencija projekta BOOST5 - Leveraging results of 5 IT-HR projects to boost touristic valorisation of cultural, off road, industrial and natural heritage održana je 7. lipnja 2023. godine u Gradskoj vijećnici, u Rijeci.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta tijekom godine dana provedbe te važnost novih projektnih ideja vezano uz održiv turizam i promociju kulturne i prirodne baštine u novoj financijskoj perspektivi.

Cilj projekta BOOST5 je kapitalizacija rezultata 5 projekta prekogranične suradnje Interreg Italija Hrvatska- Made in Land na kojem je Agencija ZADRA NOVA bila partner te Atlas, Revival, Tempus i Underwatermuse s ciljem identifikacije prepreka za razvoj održivog turizma u prekograničnom području te stvaranje baze za nove projekte u financijskoj perspektivi 2021. do 2027. Projekt je usmjeren na valorizaciju i očuvanje bogate i raznolike kulturne i prirodne baštine u svrhu očuvanja gospodarskog razvoja.

Provedbom projekta razvile su se Smjernice za dizajniranje inovativnih kulturnih i turističkih rješenja, kreirale su se inovativne kulturne rute koje revitaliziraju prirodnu i kulturnu baštinu, otvorile su se nove tržišne mogućnosti kopnenog i obalnog turizma u Italiji i Hrvatskoj s ciljem osnaživanja konkurentnosti turističkog sektora, uspostavio se Prekogranični opservatorij za efikasnije upravljanje turizmom u programskom području, kapitalizirali su se rezultati 5 prethodnih Interreg Italija-Hrvatska projekata te su se kreirale nove projektne ideje usmjerene na digitalna i održiva rješenja za programsko razdoblje 2021-2027.

Projekt BOOST5 započeo je 1. lipnja 2022. godine i provodi se do 30. lipnja 2023. godine, odnosno 13 mjeseci. Uz nositelja projekta Tecnopolis  PST, Italija, na projektu sudjeluje još 7 partnera iz Italije i Hrvatske.  Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA ima ulogu partnera u projektu. Projekt je ukupne vrijednosti 597.325,00 eura te se sufinancira iz programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020., u iznosu od 85% bespovratnih sredstava.

Poslijednja izmjena dana 20.06.2023