13:09:30 | 31.05.2023

Strukovna škola Vice Vlatkovića u okviru projekta „Budi spreman i kompetentan!“ organizirala Strukovni sajam

U subotu, 27. svibnja 2023. godine, s početkom u 10 sati održan je Strukovni sajam „Promocija strukovnog obrazovanja kroz primjenu električnih vozila i robotike u sektoru strojarstva“. Sajam je održan u okviru projekta „Budi spreman i kompetentan“, a organiziran je od strane Strukovne škole Vice Vlatkovića. Podršku u organizaciji pružila je Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i Mozaik grupa. Strukovni sajam održao se na parkingu kod gradskog mosta kod glavnog ulaza u Grad Zadar (Nova vrata).

Cilj Sajma je bio podizanje svijesti javnosti o viziji i mogućnostima primjene te korištenja robota i električnih vozila u sektoru strojarstva. Razgledavanje električnih vozila bilo je moguće za cijelo vrijeme trajanja programa Strukovnog sajma.

Ravnatelj Tihomir Tončić je uvodnim govorom pozdravio sve prisutne, kao i ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA - Marina Dujmović Vuković. Dva paralelna predavanja, „Budućnost robota” predavača Ante Medić iz Pulsar Labs-a, “Pametna bova i Antarktika” predavača Lovre Valčića iz tvrtke Bruncin, održana su u Kneževoj palači.

Projekt „Budi spreman i kompetentan!“ usmjeren je na jačanje kapaciteta odgojno obrazovnih radnika te kapaciteta ustanove regionalnog centra kompetentnosti za razvoj i provedbu programa redovitog strukovnog obrazovanja te formalnih i neformalnih programa obrazovanja odraslih sukladno potrebama tržišta rada. Cilj projekta je uspostaviti okvirni rad Strukovne škole Vice Vlatkovića, regionalnog centra kompetentnosti u (pod)sektoru strojarstva te ojačati kapacitete odgojno – obrazovnih radnika za razvoj, modernizaciju i provedbu učinkovitih redovitih programa strukovnog obrazovanja te formalnih i neformalnih programa obrazovanja odraslih kroz učenje temeljeno na radu s ciljem pružanja relevantnih praktičnih vještina učenicima i odraslim polaznicima sukladno potrebama gospodarstva i tržišta rada.

Projekt se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta iznosi 4.471.853,76 eura uz 100% EU financiranje kroz Europski socijalni fond. Partneri na projektu su Zadarska županija, Tehnička škola Zadar, Srednja škola Biograd na Moru, Tehnička škola Rijeka, Industrijsko-obrtnička škola Pula, Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija, Elektrostrojarska obrtnička škola, Sveučilište u Zadru, Obrtničko učilište Zagreb, Vaillant d.o.o., Auto Hrvatska automobili d.o.o. i Profine Croatia d.o.o. Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u suradnji sa školom i partnerima je pripremila projekte te tehničku pomoć pruža i u provedbi. Angažman Agencije na ovim projektima omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za školu i partnere.

Poslijednja izmjena dana 31.05.2023