10:08:53 | 03.05.2023

Predstavljanje kišnog vrta u Biogradu uz podjelu cvijeća građanima

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA organizira Info dan u sklopu projekta STREAM i predstavljanje kišnog vrta u Biogradu na Moru te poziva sve zainteresirane da se pridruže događanju koje će se održati u petak, 5. svibnja 2023. godine u 11 sati u Biogradu na Moru (okupljanje na Savskoj ulici sjeverno od Jadranske magistrale).

U programu će sudjelovati i učenici Osnovne škole Biograd, a u sklopu događanja dijelit će se i cvijeće svim okupljenima.

Okupljenima će biti predstavljen koncept i funkcionalnost kišnog vrta te aktivnosti projekta STREAM. Pametnim sustavima odvodnje kao što su kišni vrtovi pokušavaju se ublažiti posljedice bujičnih poplava i to upijanjem vode u upojne bunare i sadnju biljaka koje imaju veću upojnu moć.

Agencija ZADRA NOVA vodeći je partner u projektu STREAM koji se financira u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020. Opći cilj projekta je poboljšanje monitoringa rizika i povećanje upravljačkih mogućnosti stožera za zaštitu i spašavanje kako bi mogli pravovremeno reagirati na katastrofe uzrokovane poplavama. Specifični ciljevi projekta su unaprjeđenje znanja o poplavama, osnaživanje kapaciteta hitnih službi, poboljšanje sustava ranog upozoravanja i komunikacijskog sustava.