13:35:50 | 25.04.2023

Održana završna konferencija projekta „Mobilni tim Niste sami“

Završna konferencija projekta "Mobilni tim Niste sami" održana je u ponedjeljak, 24. travnja 2023. godine u Vijećnici Općine Zemunik Donji.

Okupljenima su se obratili državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marija Pletikosa, ravnateljica Doma za odrasle osobe Zemunik, Nataša Petrušić, psihologinje Lucija Pavin i Marija Miočić Stošić, njegovateljica Zrinka Popov te voditeljica projekta Matea Šaban iz Agencije ZADRA NOVA.

Ovim projektom uspostavljena je nova socijalna usluga - psihosocijalna podrška u zajednici za odrasle osobe osnivanjem mobilnog tima. Osim Doma za odrasle osobe Zemunik, partneri na projektu su Caritas Zadarske nadbiskupije, Grad Nin te općine Novigrad i Galovac. Uspostavom nove socijalne usluge mobilnih timova za psihosocijalnu podršku osobama s mentalnim poteškoćama doprinijelo se kvaliteti života osobama s invaliditetom i članovima njihovih obitelji.

Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali u iznosu od 233.286,88 eura, a vrijeme trajanje njegove provedbe je od 30. travnja 2021. do 30. travnja 2023. godine.

Projektom je ukupno obuhvaćeno 40 odraslih osoba s utvrđenim invaliditetom. U sklopu projekta formiran je Mobilni tim sastavljen od dvije psihologinje, fizioterapeuta, socijalnog radnika, njegovateljice i vozača te je kao takav zamišljen da pruži što širi spektar usluga svojim korisnicima i njihovim obiteljima. Riječ je o uslugama psihosocijalne podrške, savjetovanja pomaganja i osnaživanja tj. rehabilitacije s ciljem razvoja i očuvanja kognitivnih, funkcionalnih, komunikacijskih ili socijalnih vještina korisnika.

Caritas Zadarske nadbiskupije organizirao je kreativne radionice te provodio socijalne usluge savjetovanja i pomaganja te usluge psihosocijalne podrške za korisnike s utvrđenim invaliditetom, a koji se nalaze u njihovoj bazi korisnika.

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator, u suradnji s prijaviteljem, pripremila je i prijavila projekt te je sudjelovala i u njegovoj provedbi. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Poslijednja izmjena dana 02.05.2023