13:01:03 | 27.04.2023

EUROPE DIRECT Zadar pokazao maturantima kako javno nastupati bez treme

Kako bez treme predstaviti sebe i svoj rad saznali su 26. travnja 2023. godine maturanti Srednje škole Biograd na Moru.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u sklopu projekta EUROPE DIRECT Zadar organizirala je u Poduzetničkom inkubatoru Biograd na Moru događanje „Moje vještine: Priroda i društvo bez treme“. Cilj je bio poticanje srednjoškolaca na bavljenje znanošću odnosno popularizacija znanosti kod srednjoškolaca i studenata te razvoj novih vještina budući da je 2023. godina proglašena Europskom godinom vještina.

Okupljenima su predstavljene mogućnosti koje znanstvenicima, studentima, srednjoškolcima te nastavnom i nenastavnom osoblju obrazovnih ustanova pruža Europska unija, a posebice u STEM području.

Dio programa bila je i radionica o komunikacijskim vještinama i javnom nastupu kako bi znanja koje imaju ili spoznaje do kojih dođu kao znanstvenici mogli jasno i bez treme prezentirati.

Za kraj je organiziran obilazak Poduzetničkog inkubatora Biograd.

Ovo događanje bilo je dio programa Festivala znanosti. Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja.

EUROPE DIRECT Zadar član je mreže Europe Direct u Hrvatskoj koja je pak dio sveeuropske mreže centara. Centri približavaju Europu ljudima. Mrežom upravlja Europska komisija, a zadarski centar dio je Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Poslijednja izmjena dana 03.05.2023
Označeno u