12:51:26 | 26.04.2023

Predstavnici Županije Zapadnohercegovačke i Zadarske županije razmijenili iskustva i dogovorili daljnju suradnju

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, u sklopu studijskog posjeta predstavnika Županije Zapadnohercegovačke, organizirala je u utorak, 25. travnja 2023. godine konferenciju „Razmjena iskustva i dobre prakse“. Cilj konferencije bio je predstavljanje primjera dobre prakse u provedbi EU projekata, razmjena iskustva i razvoj buduće suradnje.

Delegaciju sudionika studijskog posjeta predvodio je predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, gospodin Predrag Čović, a među sudionicima bili su ministri u Vladi i predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, predstavnici gradova Ljubuški i Široki Brijeg i općina Posušje i Grude te ravnatelji domova zdravlja, Zavoda za zdravstveno osiguranje, Zavoda za poljoprivredu kao i ureda Vlade za europske integracije.

Okupljene su pozdravili župan Zadarske županije Božidar Longin i ravnateljica Agencije ZADRA NOVA, Marina Dujmović Vuković. Sastanku su nazočili i predstavnici županije, gradova i općina te zdravstvenih ustanova s područja Zadarske županije.

Predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije predstavili su okupljenima Program prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2021.-2027. i Javni poziv za Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2023. godinu te ih pobliže upoznali s područjima ulaganja.

Sudionici su razmijenili svoja dosadašnja iskustva te su iznijeli svoje prijedloge za potencijalna područja ulaganja i razvoj te je dogovorena zajednička suradnja u pripremi projekata iz predstavljenih programa.

Poslijednja izmjena dana 02.05.2023