08:55:58 | 18.04.2023

U Domu za starije i nemoćne osobe predstavljena senzorna soba Snoezelen

U sklopu projekta „Moć osjetila“ održana je u petak 14. travnja 2023. godine edukativna radionica s ciljem promocije senzorne sobe Snoezelen u Domu za starije i nemoćne osobe. 

Pod pojmom Snoezelen podrazumijeva se posebno opremljen prostor u kojem pomoću ciljanih multisenzornih podražaja dolazi do osjećaja ugode. Snoezelen je terapija, promicanje i potpora koja se istovremeno koristi u svim razvojnim fazama (od malog djeteta do osoba starije dobi).

Projektom „Moć osjetila“ pruža se podrška procesu deinstitucionalizacije unaprjeđenjem kvalitete i širenjem izvaninstitucijskih socijalnih usluga Doma za starije i nemoćne osobe Zadar i Doma za odrasle osobe Sv. Frane se nastoji podići kvaliteta rada s osobama s demencijom (Snoezelen senzorna soba, muzikoterapija) te njihovim obiteljima.

Nositelj projekta je Dom za starije i nemoćne osobe Zadar, a partneri su Dom za odrasle osobe Sveti Frane, Općina Preko i Općina Kali. Projekt je ukupne vrijednosti 242.707,54 eura, a financira se iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pruža tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Poslijednja izmjena dana 18.04.2023