14:52:04 | 17.04.2023

Donesena Odluka o financiranju projekta „Izgradnja vodno – komunalne infrastrukture aglomeracije Preko – Kali

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja donijelo je Odluku o financiranju iz Mehanizma za oporavak i otpornost za projekt  „Izgradnja vodno – komunalne infrastrukture aglomeracije Preko – Kali“ ukupne vrijednosti 7.880.072,54 eura.

Nositelj projekta je Otok Ugljan d.o.o. dok su partneri na projektu Općina Kali i Općina Preko.

Projektom će se izgraditi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda odgovarajućeg stupnja pročišćavanja (II. stupanj) i podmorskog ispusta na koji je predviđeno djelomično spajanje dvaju sustava odvodnje, sustava Preko i sustava Kali u jedinstveni zajednički sustav javne odvodnje i pročišćavanja. Osnovni ciljevi projekt su izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda potrebnog stupnja pročišćavanja i smanjenje opterećenja recipijenta i nizvodnog područja te povećanje efikasnosti i pouzdanosti usluga odvodnje i pročišćavanja uvođenjem ekonomske cijene vode po principu „zagađivač plaća“.

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pružila je svoju stručnu i tehničku pomoć prijavitelju u pripremi projekta. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.