11:35:04 | 14.04.2023

STREAM: Info dan i predstavljanje kišnog vrta Vruljica uz moto „I mi smo posadili cvijet za bolji svijet!

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA organizira Info dan u sklopu projekta STREAM i predstavljanje kišnog vrta Vruljica te poziva sve zainteresirane da se pridruže događanju koje će se održati u ponedjeljak, 17. travnja 2023. godine u 11 sati u Parku Vruljica (kod parkinga iznad ulaza u Dječji vrtić Radost Zadar PO Vruljica).

Okupljenima će biti predstavljen koncept i funkcionalnost kišnog vrta te aktivnosti projekta STREAM. Pametnim sustavima odvodnje kao što su kišni vrtovi pokušavaju se ublažiti posljedice bujičnih poplava i to upijanjem vode u upojne bunare i sadnju biljaka koje imaju veću upojnu moć.

Svoj doprinos dat će i djeca iz Dječjeg vrtića Radost Zadar PO Vruljica koji će posaditi biljke u Parku pod motom „I mi smo posadili cvijet za bolji svijet!“. Djeca sa svojim odgojiteljicama pripremaju i prigodan eko program.

Agencija ZADRA NOVA vodeći je partner u projektu STREAM koji se financira u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020. Opći cilj projekta je poboljšanje monitoringa rizika i povećanje upravljačkih mogućnosti stožera za zaštitu i spašavanje kako bi mogli pravovremeno reagirati na katastrofe uzrokovane poplavama. Specifični ciljevi projekta su unaprjeđenje znanja o poplavama, osnaživanje kapaciteta hitnih službi, poboljšanje sustava ranog upozoravanja i komunikacijskog sustava.