08:46:21 | 01.02.2023

Projekt BOOST5 predstavljen lokalnim dionicima

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA predstavila je projekt BOOST5 lokalnim dionicima u utorak 31. siječnja 2023. godine.

Okupljenima je predstavljen projekt BOOST5 kao primjer korištenja EU sredstava za razvoj turizma u zaleđu.

Provedba projekta BOOST5 započela je 1. lipnja 2022. godine i odvijat će se do 30 lipnja 2023. godine. Agencija ZADRA NOVA ima ulogu partnera u projektu, a u projektu sudjeluje još 7 partnera iz Italije i Hrvatske. Projekt se sufinancira iz Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020. Cilj projekta je kapitalizacija rezultata 5 projekata prekogranične suradnje Interreg Italija Hrvatska, među kojima je i projekt Made in Land, kojeg je također provodila Agencija ZADRA NOVA.

Kako je jedan od očekivanih rezultata projekta i kreacija novih projektnih ideja usmjerenih na digitalna i održiva rješenja, sudionici su pozvani da dostave prijedloge projektnih ideja.

Projektom BOOST5 želi se podići svijest o potencijalu turizma kao gospodarskoj snazi i izvoru sredstava za život, kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini. BOOST5 uključuje privatne i javne aktere u kreiranje zajedničkih strategija za kulturu i identitet krajobraza na način da se formira održiva turistička ponuda s inovativnim pristupom. Također, želi se osigurati i promicati sinergija među različitim dionicima i teritorijima, kako bi se ubrzala uspješna provedba održivih politika i podigla ekološka svijest te se stvorile nove ideje za sljedeće programsko razdoblje.

Poslijednja izmjena dana 07.02.2023