12:49:18 | 09.11.2022

Poziv na AdriNetBook online konferenciju

AdriNetBook konferencija, u sklopu projekta ADRINETBOOK, održat će se 17. studenoga 2022. godine od 10 do 12:30 sati putem Zoom platforme. 

Cilj projekta ADRINETBOOK je promicanje, vrednovanje i zaštita kulturne baštine na području Jadransko-jonske regije. Očuvanjem specifičnih kulturnih dobara (posebice knjiga) i njihovom digitalizacijom, ova vrsta kulturne baštine postat će dostupna široj publici. Specifični ciljevi projekta su stvaranje mreže kulturne baštine na jadransko-jonskom području, digitalizacija odabranih zbirki te promidžba kulturne baštine kroz turizam.

Na konferenciji će međunarodni stručnjaci govoriti o važnosti širenja jadransko-jonske kulturne baštine širokoj javnosti kroz mogućnosti koje nude IKT. Konferencija će dati pregled i odgovore na pitanja o umrežavanju (Zašto? S kim? Kako? Kakve rezultate očekivati?) i korištenju digitalnih alata koji nam pomažu pretvoriti veliku nematerijalnu baštinu skrivenu u arhivima, knjižnicama i muzejskim skladištima u pristupačna i atraktivna iskustva za gledatelje diljem svijeta.

Konferencija će se održati na ovome linku, a registraciju je potrebno izvršiti ovdje

 

 

 

Poslijednja izmjena dana 09.11.2022