21:55:19 | 21.10.2022

Edukativna radionica i okrugli stol o deinstitucionalizaciji socijalnih usluga

U sklopu projekta „Za bolje sutra, za sretnija jutra“ održana je edukativna radionica na temu „Deinstitucionalizacija socijalnih usluga te prava pripadnika ciljanih skupina“ i okrugli stol na temu „Deinstitucionalizacija - prednosti života u organiziranom stanovanju“.

Okupljene je pozdravila zamjenica ravnateljice Centra za pružanje usluga u zajednici Zadar, Ljiljana Šarić koja je ujedno i voditeljica projekta. Doc.dr.sc. Ana Marija Iveljić s Odjela za pedagogiju Sveučilišta u Zadru prezentirala je važnost deinstitucionalizacije  socijalnih usluga, kao i prava pripadnika ciljanih skupina koje čine djeca i mladi bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi kao i djeca i mladi s problemima u ponašanju.

O deinstitucionalizaciji i prednostima života u organiziranom stanovanju raspravljalo se na okruglom stolu. Usluge koje pruža Centar za pružanje usluga u zajednici Zadar predstavili su djelatnici Centra, Katarina Pavičić, voditeljica Odjela organiziranog stanovanja, Katarina Sjauš, članica mobilnog tima, Nikolina Žunić Miočić, voditeljica poludnevnih boravaka te Marina Milivojević Pinto, članica stručnog tima koji provodi socijalnu uslugu savjetovanja i pomaganja. Nakon predstavljanja otvorena je diskusija u kojoj su sudjelovali okupljeni sudionici.

Događanje je održano u srijedu 19. listopada 2022. godine u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar.

Nositelj projekta „Za bolje sutra, za sretnija jutra“ je Centar za pružanje usluga u zajednici Zadar, kao pravni sljednik Doma za odgoj djece i mladeži Zadar. Projekt je u potpunosti financiran od strane Europskog socijalnog fonda u iznosu od 5.040.000,00 kn, a trajanje provedbe je od srpnja 2021. do lipnja 2023. godine.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA pruža stručnu i tehničku pomoć Centru u provedbi projekta. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje  projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge provedbe ne stvaraju financijski teret za korisnika.