14:19:08 | 14.10.2022

Općini Preko za projekt „Otočka žena-faza II“ 444.493,75 kuna

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je treću odluku o financiranju projekta „Otočka žena – faza II“ ukupne vrijednosti 444.493,75 kuna.

Projektom "Otočka žena - faza II" ojačat će se kompetencije i tržišna konkurentnost 9 nezaposlenih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s naglaskom na teže zapošljive/ranjive skupine kroz zaposlenje za provođenje usluge skrbi o starijim osobama i/ili nemoćnim osobama u Općini Preko na period od 6 mjeseci. Projektom će se također unaprijediti kvaliteta života za 54 starije osobe i/ili nemoćne osobe, kroz pružanje usluga pomoći u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti.

Nositelj projekta je Općina Preko, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Zadar i Centar za socijalnu skrb Zadar. Projekt je ukupne vrijednosti 444.493,75 kuna, a trajat će ukupno 8 mjeseci.

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator, u suradnji s prijaviteljem, pružila je svoju stručnu i tehničku podršku u pripremi projekta, a nastavit će je pružati i u njegovoj provedbi. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Poslijednja izmjena dana 14.10.2022