15:36:45 | 13.10.2022

Održana radionica "Design thinking workshop" u sklopu projekta BOOST5

Radionica pod nazivom Design thinking workshop održana je 13. listopada 2022. godine u Zadru u sklopu projekta BOOST5.

Cilj radionice bilo je promišljanje o primjerima dobre prakse iz područja turizma, razmjena ideja vezanih uz održivi turizam Zadarskog područja i izrada dokumenta Katalog najboljih praksi.

Na radionici su sudjelovali predstavnici Sveučilišta u Zadru, Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari i Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Kroz projekt BOOST5, punog naziva Leveraging results of 5 IT-HR projects to boost touristic valorisation of cultural, offroad, industrial and natural heritage, izradit će se dokument Baština u manjim ruralnim područjima i Katalog najboljih praksi, čiji je cilj promocija održivog turizama na području Italije i Hrvatske te predstavljanje najboljih praksi u turizmu.

Cilj projekta je kapitalizacija rezultata projekta prekogranične suradnje Interreg Italija Hrvatska Made in Land, Atlas, Revival, Tempus i Underwatermuse s ciljem identifikacije prepreka za razvoj održivog turizma u prekograničnom području kao stvaranje baze za nove projekte u financijskoj perspektivi 2021.- 2027. Projekt je usmjeren na valorizaciju i očuvanje bogate i raznolike kulturne baštine u svrhu očuvanja gospodarskog razvoja te se njime želi podići svijest o potencijalu turizma kao gospodarskoj snazi i izvoru sredstava za život, kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini.

Projekt se sufinancira iz programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020. Nositelj projekta je Znanstveno-tehnologijski park Tecnopolis (Italija). Udio Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao partnera na projektu iznosi 534.523,50 HRK, a uz Agenciju na projektu sudjeluje još 6 partnera iz Hrvatske i Italije; Friuli Innovation Constortium, Razvojna agencija SIPRO (Italija), Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, Regija Marche (Italija), Grad Rijeka, Regionalni institut za kulturnu baštinu autonomne regije Friuli Venezia Giulia Gorizia.

Poslijednja izmjena dana 13.10.2022