15:25:18 | 26.04.2022

Projektom „Poželi i stiže ti zaželi“ zaposleno sedam žena

U organizaciji Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru u ponedjeljak, 25. travnja 2022. godine održana je završna konferencija projekta „Poželi i stiže ti zaželi“.

„Projektom „Poželi i stiže ti zaželi“ unaprijedio se radni potencijal sedam teže zapošljivih žena, koje su prošle edukaciju i zaposlile se na razdoblje od 12 mjeseci, čime su postale konkurentnije na tržištu rada. Također projektom se doprinijelo socijalnom uključivanju 46 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja djelovanja GDCK Biograd na Moru odnosno grad Biograd na Moru te općina Pakoštane, Pašman i Tkon, i to na način da su im zaposlene žene pružile potrebnu pomoć u svakodnevnim aktivnostima.“ – istaknula je Franka Troskot, voditeljica projekta i ravnateljica Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru.

Sredstva za projekt „Poželi i stiže ti zaželi“ odobrena su iz poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ u iznosu od 557.080,00. Projekt je u 100-postotnom iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda. Razdoblje provedbe projekta bilo je od 26. listopada 2020. do 26. travnja 2022. godine.

Cilj projekta je bio osnaženje i unaprjeđenje radnog potencijala teže zapošljivih žena u lokalnoj zajednici kroz pružanje socijalnih usluga krajnjim korisnicima radi povećanja njihove socijalne uključenosti.

Uz korisnika, Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru, partneri na projektu su bili Centar za socijalnu skrb Biograd na Moru i Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Zadar, a tehničku pomoć na pripremi projektnog prijedloga, kao i pomoć u provedbi projekta pružila je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

„Završna konferencija uvijek je trenutak da se podvuče crta što je postignuto kroz projekt čija je provedba došla do svog službenog kraja. Rezultatima projekta „Poželi i stiže ti zaželi“, vjerujem, možemo biti zadovoljni.“ – istaknula ravnateljica Agencije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković, te dodala: „Trenutno je u tijeku proces programiranja novih operativnih programa u kojem bi svoje mjesto trebali pronaći i novi pozivi kao što je bio i Poziv Zaželi jer su oni, i sami ste svjedoci, pokazali kako su potrebni zajednici.“

Projekt je doprinio ublažavanju posljedice dugotrajne nezaposlenosti i riziku od siromaštva, a krajnjim korisnicima povećavao razinu kvalitete života. Usluge koje su pružene: organizacija prehrane, pomoć u obavljanju kućanskih poslova, pomoć u održavanju osobne higijene i briga o zdravlju, odlazak u trgovinu, usluge posredovanja između korisnika i društvenih institucija – dostava lijekova, plaćanje računa dostava pomagala, društvene aktivnosti, socijalna integracija – razgovor i druženje.

Označeno u