09:30:29 | 25.03.2022

Općini Privlaci za projekt „Sanacija pokosa – plaža Sabunike“ odobreno 400.000 kuna

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo je Odluku o dodjeli proračunskih sredstava namijenjenih za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi u 2022. godini za 51 projekt.

Na popisu projekata našao se i projekt općine Privlake pod nazivom „Sanacija pokosa – plaža Sabunike“ za koji je odobreno 400.000,00 kuna. Projekt je prijavljen na Javni poziv za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi u 2022. godini

Ovim projektom doprinijet će se revitalizaciji i obnovi pomorskog dobra u općoj upotrebi na način da će se sanirati, erozijom narušeno i relativno strmo, postojeće stanje pokosa na plaži Sabunike. S obzirom na to da je došlo do uznapredovale erozije obalnog terena uzorokovano utjecajem mora i valova, onemogućeno je slobodno kretanje stanovništva na pomorskom dobru i korištenje istog u javne svrhe. Stoga, cilj projekta je sanacija pokosa na plaži Sabunike te mogućnost sigurnog korištenja navedenog pomorskog dobra.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pružila je općini Privlaci svoju stručnu pomoć u pripremi projektnog prijedloga.

Popois odobrenih projekata možete pronaći ovdje.

Poslijednja izmjena dana 25.03.2022