08:44:26 | 25.06.2021

MADE IN-LAND: Predstavljen plan razvoja IT alata za promociju zadarskog zaleđa

Zajedničkom suradnjom nekoliko projekata Programa prekogranične suradnje Interreg Italija - Hrvatska 2014. - 2020., 24. lipnja 2021 održan je online event pod nazivnom  Enchancing cultural heritage through digital: insights in the Adriatic area. 

Cilj događanja bio je razmjena iskustva, ideja i inicijativa za poboljšanje valorizacije kulturnog nasljeđa i ostalih dobara jadranskog područja korištenjem digitalnih alata. Projekti Tempus, Ecomap, Made in-land, Recolor i Revival zajedničkim su snagama organizirali događanje te predstavili svoje aktivnosti povezane s razvojem digitalnih alata te korištenjem informacijsko - komunikacijskih tehnologija u  kulturi i turizmu.

U sklopu događanja predstavljen je i projekt MADE IN-LAND na kojem kao partner sudjeluje i Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA te je predstavljen plan razvoja IT alata putem kojeg će se moći dodatno promovirati kulturno nasljeđe, ali i prirodna dobra te tradicionalni proizvodi zadarskog područja.

Projekt MADE IN-LAND okuplja ukupno devet partnera iz Jadranskih regija Hrvatske i Italije, a glavni cilj mu je zaštita i valorizacija neiskorištenih prirodnih i kulturnih potencijala kontinentalnih dijelova partnerskih regija. Projektne aktivnosti uključuju lokalne zajednice na području zaleđa i obale, u suradnji s kojima će se razviti teritorijalni brend, a kroz zajedničke marketing planove i IT alate promovirat će se materijalna i nematerijalna kulturna i prirodna baština. Projekt ukupne vrijednosti 2.218.069,31EUR provodi se od 1. siječnja 2019. godine do 31. prosinca 2021. godine u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska 2014. – 2020.