13:22:42 | 23.04.2021

Kroz razgovor s predstavnicima EU saznajte više o Europskoj zdravstvenoj uniji

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj, u sklopu provedbe projekta „Informacijski centar Europe Direct Zadar (EDIC Zadar)“, organizira Dijalog s građanima na temu Zdravstvena Unija u ponedjeljak 26. travnja 2021. godine s početkom u 11 sati u hibridnom obliku. Planirano trajanje je 1 sat.

Kroz dijalog s građanima i uvodna obraćanja predstavnika Europske komisije i Europskog parlamenta, cilj događanja je građane upoznati o tome što EU čini u zaštiti zdravlja Europljana i u zajedničkom odgovoru na prekogranične javnozdravstvene krize.

Pozivamo i Vas da budete s nama!

Sudjelovanje na događanju potvrdili su potpredsjednica Europske komisije gđa. Dubravka Šuica, zastupnik u Europskom parlamentu g. Tomislav Sokol te župan Zadarske županije g. Božidar Longin.

Uzimajući u obzir epidemiološke mjere događanje se održava u hibridnom obliku te Vas ovim putem pozivamo da se u dijalog uključite putem prijenosa uživo koji će biti dostupan na YouTube kanalu EDIC Zadar (https://www.youtube.com/channel/UC39Nn27n7Tnl-X0tPxdH02Q/featured) i Facebook stranici (https://www.facebook.com/EdicZadar).

Kako se događanje organizira u formatu dijaloga s građanima, pozivamo Vas da unaprijed uputite pitanja sudionicima. Upute kako postaviti pitanje sudionicima možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.facebook.com/EdicZadar/videos/802203414052724

Dijalog s građanima na temu Zdravstvena Unija jedno od prvih događanja u sklopu Konferencije o budućnosti Europe koje će se održati u Hrvatskoj. Cilj je na europskoj razini dati građanima veću ulogu u oblikovanju politika i ambicija EU-a, poboljšavajući otpornost Unije na krize, bilo gospodarske ili zdravstvene.