10:01:21 | 08.03.2021

Donesena Odluka o odabiru projekata za financiranje za Polaču, Galovac, Lišane Ostrovičke i Gračac

U sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice Općini Polači i Galovac odobreno je 200.000,00 kuna, dok je Općini Lišane Ostrovičke odobreno 300.000,00 kuna, a Općini Gračac 250.000,00 kuna.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru projekata za financiranje 3 projekta iz Zadarske županije. Iznos od 200.000,00 kuna odobren je Općini Polači za projekt „Asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području Općine Polača- II. Faza“ te Općini Galovac za projekt „Izgradnja općinskog trga na „Lokaciji Padvare“. Općini Lišane Ostrovičke odobreno je 300.000,00 kuna za projekt „Modernizacija nerazvrstanih cesta u Općini Lišane Ostrovičke“ dok je Općini Gračac za projekt "Sanacija Mosorske i Pružne ulice u naselju Gračac".

Poziv za javni iskaz interesa za financiranje projekata u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice objavljen je u prosincu protekle godine. Cilj Programa je pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima.

Program je koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku u unapređenju društvene, javne, komunalne, socijalne i okolišne infrastrukture te razvoju infrastrukture kao preduvjeta za ulaganja i gospodarski oporavak.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA pružila je svoju stručnu pomoć prijaviteljima u pripremi projektnih prijedloga. 

Poslijednja izmjena dana 10.03.2021