11:56:11 | 26.06.2020

Za „Otočku ženu“ Općina Preko uz pomoć Agencije ZADRA NOVA dobila preko 464 tisuće kuna

Općini Preko odobreno je EU financiranje projekta „Otočka žena“. Naime, nakon provedenog natječajnog postupka i odabira projekata Ministarstvo rada i mirovinskog sustava donijelo je treću Odluku o financiranju projekta u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi - program zapošljavanja žena-faza II“.

Odlukom o financiranju, odobrena su sredstva za 15 projekata u vrijednosti 19.208.441,13 HRK od kojih bespovratna sredstva iznose 19.208.441,13 HRK. Među 15 projekata za koje je odobreno financiranje je i projekt „Otočka žena“ ukupne vrijednosti 464.300,00 HRK. Projekt je prijavljen je u okviru otvorenog trajnog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi-program zapošljavanja žena-faza II“ koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru OP Učinkoviti ljudski potencijali.

Uz prijavitelja, Općinu Preko, partneri na projektu su i Centar za socijalnu skrb Zadar i Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Zadar.

Projekt se s jedne strane suočava s visokom nezaposlenošću žena niže razine obrazovanja, a s druge strane s velikom potrebom za uspostavom kvalitetne usluge pomoći u domaćinstvima starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Stoga, cilj projekta je zaposliti žene na period od 12 mjeseci te im pružiti adekvatno certificirano obrazovanje za deficitarno zanimanje na tržištu rada. Projektom će se osnažiti radni potencijal teže zapošljivih žena u lokalnoj zajednici čime će prestati biti pripadnice ranjivih skupina, a samim time pridonijeti njihovom kvalitetnijem nastavku života na otoku. Također, kroz projekt će se nastojati ukloniti potreba za institucionalizacijom 30 starijih osoba na način da će im novozaposlene žene pružiti potrebnu pomoć u vlastitom domu.

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator, u suradnji s prijaviteljima, pripremila je i prijavila projekt te će sudjelovati i u njihovoj provedbi. Angažman Agencije na ovim projektima omogućava projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2020
Označeno u