12:54:35 | 08.11.2019

Definirana četiri strateška prioritetna područja razvoja športa u Zadarskoj županiji

U Velikoj vijećnici Zadarske županije u četvrtak 7. studenoga 2019. godine održana je prva radionica u svrhu izrade Plana razvoja športa Zadarske županije, koji će biti dodatak Plana razvoja Zadarske županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Radionica je organizirana kao važan korak u kojem su zainteresirani dionici iz svijeta športa i rekreacije mogli svojim znanjem i iskustvom usmjeriti analizu stanja i izradu strateškog dokumenta.

Okupilo se preko 50 zainteresiranih dionika koji su pod vodstvom dr.sc. Zrinka Čustonje i dr.sc. Daria Škegre s Kineziološkog fakulteta u Zagreba te uz moderiranje djelatnika Agencije razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Lucije Katalinić i Pavla Parunova,  sudjelovali u raspravi koja će poslužiti kao podloga za izradu SWOT analize u četiri strateški prioritetna područja: športska infrastruktura, stručni kadar, zdravlje i rekreacija građana te školski (akademski) šport.

“Šport kao neizostavan segment zdravog društva, svakako zaslužuje i treba strateško promišljanje i planiranje. Zadarska županija je među rijetkim regionalnim sredinama koje su započele s procesom izrade Plana razvoja športa koji će se nadovezati na Nacionalni program športa usvojen u srpnju ove godine. Agencija ZADRA NOVA u skladu sa zakonskim ovlastima rukovodi aktivnostima oko izrade Plana koji je značajan iskorak Zadarske županije u športskoj djelatnosti.” - istaknula je Marina Dujmović Vuković, ravnateljica Agencije ZADRA NOVA.

Naime, ZADRA NOVA je kao regionalni koordinator sukladno Zakonu o regionalnom razvoju te njegovim izmjenama i dopunama preuzela poslove javnih ovlasti, a jedna od tih poslova je i izrada strateških i provedbenih dokumenata regionalne razine.

 Uz slogan Pokret s vizijom! na temelju bogate športske povijesti, rezultata športaša i sve većeg interesa građana za aktivnim stilom života, po prvi put se dugoročno planira športski život Zadarske županije. Plan će biti usklađen s aktualnim Nacionalnim programom športa usvojenim u srpnju 2019. godine.

Rezultati ove prve radionice bit će obuhvaćeni u SWOT analizi koja će, zajedno s prikupljenim podacima i nadolazećim istraživanjem potreba građana, usmjeriti izradu strateških ciljeva, mjera te u konačnici i konkretnih aktivnosti za višegodišnje razdoblje. Kao rukovoditelj ovog procesa, ZADRA NOVA će se i dalje voditi načelom što veće participacije javnosti pa će sudionici ove radionice biti i dalje uključeni u izradu ovog strateškog plana.

Poslijednja izmjena dana 08.11.2019