08:45:52 | 04.10.2019

Edukacijom do pronalaska posla: osposobljeno 47 voditelja izrade i provedbe EU projekata

Uvjerenja o stečenom zvanju Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova svečano su uručena u srijedu 2. listopada 2019. godine polaznicima istoimene edukacije koja je bila dio projekta Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja.

Naime, zahvaljujući ovom projektu 47 nezaposlenih osoba iz Zadarske županije educirano je za pripremu i provedbu EU projekata. Verificirani programi obrazovanja za Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova provodili su se u Zadru i Benkovcu, nakon čega su organizirane specijalizirane edukacije u području EU fondova kako bi polaznici stekli specificirana i iznimno tražena znanja o tome kako pripremiti projekte za Program ruralnog razvoja, kako izraditi Analizu troškova i koristi, investicijsku studiju, studiju izvodljivosti, itd.

Podjela certifikata bila je pak dio završne konferenciju projekta te su joj uz polaznike edukcije i medija, prisustvovali i predstavnici partnera jer je ovaj projekt provodilo Pučko otvoreno učilište Algebra u partnerstvu s Gradom Zadrom, Gradom Benkovcem i Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Okupljene su pozdravile Renata Marušić iz Agencije za razvoj Zadarske županije, Stefani Mikulec Perković iz Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra te Marija Bešlić iz Upravnog odjela za prostorno planiranje, zaštitu okoliša i razvoj Grada Benkovca. Izrazile su zadovoljstvo što su polaznici pohađali praksu upravo kod njih, te im poželjele uspjeh u primijeni novostečenih znanja.

Projekt ukupne vrijednosti 994.250,71 kuna sufinacniran je u 100% iznosu iz Europskog socijalni fonda.

Poslijednja izmjena dana 04.10.2019
Označeno u