10:15:48 | 25.09.2019

Poziv na konferenciju Pogled prema zaleđu

Nakon što se turisti vrate kućama i vrhunac turističke sezone dođe svom kraju, slijedi faza zbrajanja rezultata ali i komentara i analiza. Gotovo svi koji promatraju turizam zadarskog kraja, vjeruju kako se može bolje. Ali kako? Možda se „ključ“ krije u neiskorištenim potencijalima?

Ako turistički proizvodi kao što su plaža, sunce i more nisu dovoljni da zadrže turiste, možda je trenutak da gostima okrenemo pogled prema zaleđu gdje će vidjeti: nagrađivane vinare Bukovice i Ravnih kotara, medaljama priznate uljare Bukovice, Ravnih kotara i Novigradskog područja, Zrmanju sa svojim jedinstvenim krajolikom i prekrasnim, a opet različitim, gornjim i donjim tokom, vrhunski sir i janjetinu s otoka Paga, tradiciju ribarstva i vađenja školjki u Novigradskom moru, međunarodno relevantni ornitološki rezervat Vransko jezero, najzapadniji spomenik turske arhitekture u Zapadnoj Europi - Maškovića han te mnoštvo divnih priča malih, lokalnih, autohtonih proizvođača i uzgajatelja koji čuvaju obiteljsku tradiciju i duh. I mnogo više.

Ako želite saznati kako je sve nabrojano i više od toga moguće iskoristiti za revitalizaciju zaleđa, dođite u Kneževu palaču u Zadru u četvrtak, 26. rujna 2019. godine u 11:00 sati na konferenciju Pogled prema zaleđu.

Poznata imena promocije hrvatskog turizma, kao što su Nedo Pinezić, Vanja Čvrljak, Iva Bencun, Tomislav Klarin i mnogi drugi, dat će nam uvid u mogućnosti razvoja zadarskog zaleđa.

Konferencija Pogled prema zaleđu jedna je od aktivnosti u sklopu projekta MADE IN-LAND (MAnagement and DEvelopment of INLANDs) koji za cilj ima uskladiti razvoj potencijala zaleđa s potrebama i kvalitetom života lokalne zajednice. Projektnim aktivnostima je planirano promovirati i poboljšati dostupnost kulturne i prirodne baštine kopnenih područja turističkim posjetiteljima na obali, te razviti inovativne modele za upravljanje osjetljivim krajobrazom zaleđa.

Uz Agenciju za razvoj Zadarske županije  ZADRA NOVA, koja je organizator konferencije, u projektu sudjeluje još devet partnera iz Hrvatske i Italije, a sufinancira se sredstvima programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014. – 2020.

Program događanja i obrazac za besplatnu registraciju za sudjelovanje dostupi su na poveznici: https://www.eventbrite.com/e/projekt-made-in-land-pogled-prema-zaleu-registration-73111507487  

Novosti u vezi s događanjem možete pratiti i na Facebook stranici konferencije: https://www.facebook.com/events/481776399312433/

MADE IN LAND

Poslijednja izmjena dana 25.09.2019
Označeno u