+ 385 23 492 880

Put Murvice 14, Zadar 

zadra@zadra.hr

header-min.png
09:11:38 | 08.07.2019

Završna konferencija projekta MELAdetect

Završna konferencija projekta „Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka – MELAdetect“ održat će se u četvrtak, 11. srpnja 2019. godine u Amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Kralja Petra Krešimira IV bb (Bijeli brijeg bb), Mostar, s početkom u 13:00 sati. Na Završnoj konferenciji predstavit će se sve provedene aktivnosti i svi ostvareni rezultati tijekom projekta.

Završnom konferencijom obilježit će se kraj 26 mjeseci dugog projekta “Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka – MELAdetect“. Projekt je sufinanciran iz programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 652.427,90 € od čega sufinanciranje sredstvima EU iznosi 554.563,72 €, odnosno 85%. Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Zadar, a partneri u projektu su Sveučilište u Zadru, Agencija za razvoj zadarske županije ZADRA NOVA, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i JZU Opšta bolnica “Blažo Orlandić” Bar.

Glavni cilj projekta „MELAdetect“ je zajedničkom prekograničnom suradnjom poboljšati kvalitetu zdravlja i zdravstvenih usluga na području prevencije i liječenja melanoma kože, sluznica i oka te doprinijeti podizanju trenutno niske razine svijesti javnosti o melanomu kroz projektne aktivnosti. Provedbom projekta organizirani su informativni dani i kampanje za podizanje svijesti javnosti o melanomu i specijalizirane radionice za zdravstvene i nezdravstvene djelatnike radi poboljšanja znanja o ranom otkrivanju melanoma.  Nabavljena je nova oprema radi edukacije i poboljšanja kvalitete pregleda te uspostavljena mreža zdravstvenih stručnjaka u prekograničnom području radi zajedničke analize postojećeg stanja i strateškog planiranja u budućnosti. Izrada zajedničkog akcijskog plana, izrada e-health alata i provedba pilot projekata na projektnom području stvorili su konkretan, održiv i inovativan pristup prevenciji i dijagnostici melanoma.

Program konferencije

ZADRA NOVA - regionalni koordinator razvoja Zadarske županije ZADRA NOVA za Vas

Prijavi projekt

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti agencije Zadra Nova i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA