+ 385 23 492 880

Put Murvice 14, Zadar 

zadra@zadra.hr

header-min.png
10:52:35 | 02.07.2019

Potpisan Ugovor za izvođenje radova na energetskoj obnovi zgrade OŠ Nikole Tesle u Gračacu

Župan Božidar Longin i predstavnik tvrtke Jukić Dam d.o.o. Tomislav Pupić Bakrač potpisali su u ponedjeljak  1. srpnja 2019. godine u Maloj vijećnici  Doma Zadarske  županije  Ugovor za izvođenje radova na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Nikole Tesle u Gračacu.

Projekt ukupne vrijednosti 3,75 milijuna kuna pripremila je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA te je prijavljen na poziv za dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova zgrada i korištenje  obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja” koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Zadarskoj županiji kao osnivaču škole i prijavitelju odobren  je iznos od bespovratnih 1,35 milijuna kuna. Agencija ZADRA NOVA osim što je projekt pripremila, pomaže i u njegovoj provedbi.

„Veseli me da smo danas ovdje kako bismo svjedočili početku ostvarenja još jednog od ukupno četiri projekta energetske obnove školskih zgrada, u školama kojima je Zadarska županija osnivač.“, rekao je župan Božidar Longin i dodao da  Zadarska županija intenzivno radi na stvaranju jednakih uvjeta za školovanje svih naših učenika, prije svega jer  je skrb o  najmlađima jedna od najvažnijih zadaća Zadarske županije.

Osnovna škola u Gračacu, najvećoj općini u Hrvatskoj, građena je u dvije faze od 1962. godine, a nakon razaranja u Domovinskom ratu obnovljena je i otvorena 2003. godine. Sastoji se od prizemlja i dva kata, a predloženim mjerama energetske učinkovitosti i radovima koji će uslijediti energetski razred zgrade škole bit će poboljšan s E na B.

Ravnateljica OŠ Nikole Tesle u Gračacu Slavica Miočić zahvalila se Zadarskoj županiji i Agenciji ZADRA NOVA. Istaknula je kako će se energetskom obnovom ostvariti znatne uštede te da će se tim uštedama  moći ulagati u edukcije i obrazovanje nastavnog osoblja, ali i učenika kojih je trenutačno 565 . Rok za dovršetak radova je 120 dana.

Na potpisivanju ugovora nazočni su bili i zamjenik župana Šime Vicković, pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i sport Ivan Šimunić, ravnateljica ZADRE NOVE Marina Dujmović-Vuković, načelnica općine Gračac Nataša Turbić i pročelnica jedinstvenog upravnog odjela Općine  Bojana Fumić.

Poslijednja izmjena dana 05.07.2019

ZADRA NOVA - regionalni koordinator razvoja Zadarske županije ZADRA NOVA za Vas

Prijavi projekt

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti agencije Zadra Nova i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA