+ 385 23 492 880

Put Murvice 14, Zadar 

zadra@zadra.hr

header-min.png
10:49:39 | 01.07.2019

Forum EU strategije za dunavsku regiju održan u Bukureštu

Forum EU strategije za dunavsku regiju (EUSDR) održan je 27. i 28. lipnja 2019. godine u glavnom gradu Rumunjske, Bukureštu. Osmo izdanje Foruma održano je pod moto: “Izgradnja kohezije za zajednički prosperitet u dunavskoj regiji” te je naglasak stavljen na teme kao što su: povezanost i regionalna mobilnost, gospodarstvo, ICT, okoliš, turizam, zatim veze između makro-regionalnih strategija, ESIF programa i nove kohezijske politika, tj. kreiranje politike EU-a nakon 2020. godine.

Ovaj Forum središnji je događaj rumunjskog predsjedanja EUSDR-om, a u okviru rumunjskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Organizatori dvodnevnog događanja bili su rumunjsko Ministarstvo vanjskih poslova, Europska komisija i Dunavski transnacionalni program.

Nakon Rumunjske, predsjedanje EUSDR-om sljedeće godine će preuzeti Hrvatska.

Tijekom Foruma, okupljenima se obratila povjerenica Europske komisije za regionalnu politiku Corina Cretu naglasivši važnost političke potpore ovoj strategiji na svim razinama. Istaknula je nužnost nacionalne potpore EU strategiji za Dunavsku regiju, za koju smatra da je najvažniji čimbenik daljnjeg uspjeha ove Strategije.

Forumu je nazočila i predstavnica Agencije ZADRA NOVA.

Jedna od izravnih veza između zadarskog kraja i ovog strateškog dokumenta vidljiva je iz nedavno realiziranog projekta, naime, dio sredstava za novi sustav za iznajmljivanje bicikala na području grada Zadra osiguran je kroz projekt CHESTNUT koji se provodio u sklopu Dunavskog transnacionalnog programa.

Poslijednja izmjena dana 05.07.2019

ZADRA NOVA - regionalni koordinator razvoja Zadarske županije ZADRA NOVA za Vas

Prijavi projekt

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti agencije Zadra Nova i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA