13:27:08 | 05.06.2019

Uspješno održan Orjen Adventure Week

Proteklog je vikenda uspješno održan Orjen Adventure Week, treća promotivna aktivnost projekta ADRIATIC CANYONING – Adriatic Canyons Adventure Tours, financiranog iz Interreg IPA CBC programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020. Nakon šireg prostora Zrmanje i Čikole, brojni avanturisti, sportaši i zaljubljenici u adrenalinske aktivnosti mogli su uživati […]

Proteklog je vikenda uspješno održan Orjen Adventure Week, treća promotivna aktivnost projekta ADRIATIC CANYONING – Adriatic Canyons Adventure Tours, financiranog iz Interreg IPA CBC programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.

Nakon šireg prostora Zrmanje i Čikole, brojni avanturisti, sportaši i zaljubljenici u adrenalinske aktivnosti mogli su uživati u trodnevnoj manifestaciji na Orjenu, najvišoj primorskoj planini na istočnoj obali Jadranskog mora, smještenoj u samoj blizini Herceg Novog.

Bogati program započeo je u petak sastancima Projektnog tima i Upravljačkog odmora projekta na kojima se raspravljalo o do sada učinjenom kroz projekt ADRAITIC CANYONING, s naglaskom na infrastrukture investicije, te o budućim koracima u preostalih šest mjeseci do završetka trajanja projekta, nakon čega je održano predavanje o biološkim posebnostima i turističkim potencijalima Parka prirode Orjen, jednog od najmlađih zaštićenih područja na čitavom Mediteranu, koje iz godine u godinu privlači sve više avanturista i ljubitelja prirode kojima je na raspolaganju široka lepeza mogućnosti: od bicikliranja i pješačenja kroz netaknutu prirodu, preko zabave u adrenalinskom parku Vrbanj, pa sve do zahtjevnog planinarenja obroncima Orjena.

Subota je bila rezervirana za sportske aktivnosti koje su uključivale sudjelovanje u pet kilometara dugačkoj trail utrci te posjet novootvorenom avanturističkom parku Vrbanj, financiranom kroz projekt ADRIATIC CANYONING.

Smješten na nešto više od 1000 metara nadmorske visine, ovaj jedinstveni avanturistički park većim se dijelom nalazi u bukovoj šumi, a manjim u šumi crnog bora čime je podijeljen u dvije zone. U donjem dijelu koji je blažeg nagiba smješten je dječji dio parka prikladan za najmlađe avanturiste, dok je gornji dio rezerviran za prave zaljubljenike u adrenalin i aktivnosti na otvorenom. Avanturistički park Vrbanj jedan je od najsuvremenijih u ovom dijelu Europe i sastoji se od četiri poligona na kojima se nalaze ukupno 44 sprave, a kao posebna atrakcija ističe se zip-line ukupne duljine 720 metara, od čega je najdulja trasa dugačka 220 metara.

Agencija za razvoj Zadarske županije zadužena je za organizaciju promotivne FAM ture projekta koja je okupila 16 lokalnih i nacionalnih novinara i blogera, uključujući i dvoje Amerikanaca koji već godinama putuju svijetom istražujući skrivene turističke bisere.

Glavni cilj projekta je jačanje socijalnog, gospodarskog i teritorijalnog razvoja prekograničnog područja između Hrvatske, BiH i Crne Gore kroz jačanje i diversifikaciju turističke ponude u jadranskom zaleđu te bolje upravljanje i održivo korištenje prirodne i kulturne baštine.

Projekt ADRIATIC CANYONING, ukupne vrijednosti 1.879.251,32 EUR, financiran je iz INTERREG IPA CBC programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020., a u svojoj srži ima promicanje razvoja aktivnog turizma i razvoj turističke infrastrukture u unutrašnjosti triju država s ciljem pozicioniranja na turističkom tržištu kao prepoznatljivih destinacija s atraktivnim turističkim sadržajima usmjerenim ljudima željnim aktivnog i adrenalinskog odmora.

Dodatne informacije o projektu ADRIATIC CANYONING možete pronaći na poveznici, kao i na Facebook i Instagram stranicama projekta.

Poslijednja izmjena dana 05.07.2019