13:27:03 | 14.06.2019

VIDEO: Wings for Life World Run uz ZERO WASTE BLUE

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u sklopu projekta ZERO WASTE BLUE sudjelovala je u organizaciji najveće sportske manifestacije koja se šesti put za redom održala u Zadru – utrci Wings for Life World Run. Preko 9.000 trkača u Zadru svojim sudjelovanjem skrenuli su pažnju na ozljede leđne moždine te pomogli u prikupljanju sredstva […]

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u sklopu projekta ZERO WASTE BLUE sudjelovala je u organizaciji najveće sportske manifestacije koja se šesti put za redom održala u Zadru – utrci Wings for Life World Run. Preko 9.000 trkača u Zadru svojim sudjelovanjem skrenuli su pažnju na ozljede leđne moždine te pomogli u prikupljanju sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka.

Ovogodišnja utrka Wings for Life i projekt Zero Waste Blue stavili su naglasak na očuvanje kulturne i prirodne baštine na liniji kojom utrka prolazi. Zbog velikog broja trkača i velike količine plastičnog otpada koji ostaje nakon natjecanja, kroz Zero Waste Blue projekt osigurale su se biorazgradive čaše za trkače te se promovirala ideja Zero Waste kako bi se u javnosti osvijestila potreba o zaštiti okoliša.

Kako je izgledalo ovogodišnje izdanje utrke „Wings for Life World Run“ pogledajte u videu.

 

 

Utrka „Wings for Life World Run“ održala se u sklopu projekta ZERO WASTE BLUE financiranog iz INTERREG programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020. Projekt je nastavak uspješno okončanog projekta ZERO WASTE, a glavni ciljevi su analiza negativnog utjecaja na okoliš prilikom organizacije različitih manifestacija i javnih okupljanja te produljenje turističke sezone kroz provedbu održivih, tzv. zelenih sportskih događaja na lokalitetima značajne kulturne i/ili prirodne baštine u Italiji i Hrvatskoj.

 

 

 

Poslijednja izmjena dana 05.07.2019