16:43:36 | 10.09.2013

Centar planinskog turizma Sveto Brdo – projekt perspektivan za financiranje iz EU fondova

Projekt “Centar planinskog turizma Sveto Brdo” je perspektivan projekt za financiranje iz fondova EU-a u razdoblju 2014.-2020. godine. Projekt će stoga i dalje imati podršku Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kroz Program pripreme i provedbe razvojnih projekata za financiranje iz EU fondova.

Riječ je o projektu koji predstavlja jedinstven turistički proizvod, koji do sada nije bio razvijen u Hrvatskoj, a niti u bližoj regiji. CPT Sveto Brdo nalazit će se na području Parka prirode Velebit, na samoj granici sa Nacionalnim parkom Paklenica, a povezivati će Općinu Lovinac (mjesto Sveti Rok) i Ličko-senjsku županiju sa Općinom Jasenice (mjesto Rovanjska) i Zadarskom županijom.
Procijenjena vrijednost projekta je 120 milijuna eura, a njime će se izgraditi niz pješačkih, planinarskih, biciklističkih i skijaških staza, te kabinska žičara preko Velebita i smještajni kapaciteti. Projektom se želi povezati prirodna raznolikost (zaleđe, planinu i more) te stvoriti nova i autentična turistička ponuda koja je prilagodljiva različitim preferencijama turista.
Slika: google images

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019