16:42:52 | 02.10.2013

Primopredaja osobnog vozila u svrhu projekta „Talking Books”

Danas je uz prisutstvo predstavnika medija obavljena primopredaja osobnog automobila u za potrebe projekta „Talking Books- improving accessibility of public library services for blind and visually impaired persons”.

Podsjećamo, projekt “Talking Books“ financiran je u okviru IPA prekograničnog programa Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007.-2013. Opći cilj projekta je doprinijeti poboljšanju kvalitete života i socijalne kohezije u Zadarskoj županiji i banjalučkoj regiji, omogućujući slijepim i slabovidnim osobama pristup obrazovanju. Poseban cilj projekta je poboljšanje dostupnosti javnih usluga namijenjenih slijepim i slabovidnim osobama u Zadarskoj županiji i banjalučkoj regiji.

Glavne projektne aktivnosti su upravljanje projektom, poboljšanje pristupačnosti usluga utemeljenih u zajednici kroz korištenje nove opreme i nabavke vozila za potrebe provedbe projekta, jačanje ljudskih kapaciteta zaposlenika i slijepih i slabovidnih osoba, razmjena iskustava između institucija i izrada zvučnih knjiga, i promocija projekta. Ukupan prihvatljivi trošak aktivnosti je 99.889,47 EUR, od čega 49.955,17 EUR za područje Zadarske županije. Projekt je započeo 20. ožujka 2013, i predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci.

Novonabavljenim vozilom će djelatnici Znanstvene knjižnice odlaziti do slijepih i slabovidnih korisnika u Zadarskoj županiji, te će ih educirati u korištenju računala kako bi korisnici usvojeno znanje primijenili u svakodnevnom životu.

 

Ana Dušević

Pomoćnica voditeljice projekta

Talking Books

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019