16:42:12 | 18.10.2013

Sastanak Upravnog odbora projekta GuardEn održan u Bugarskoj, 7-8/10/2013

Drugi sastanak Upravnog odbora EU projekta GuardEn održan je od 7. do 8. listopada 2013. u Sofiji u Bugarskoj. Projekt GuardEn implementiran je unutar transnacionalnog programa suradnje Jugoistočna Europa, s ciljem razvoja integriranog mehanizma usmjerenog na podršku racionalnom dizajnu i učinkovitoj implementaciji lokalnih strategija za prevenciju i rehabilitaciju okolišnih rizika, namijenjenog područjima kojima prijeti onečišćenje tla i voda.

Sastanak u Sofiji, organiziran od strane Trgovinske i industrijske komore Bugarske, okupio je predstavnike 14 međunarodnih partnera, koji su izvršili pregled nad aktivnostima i istaknuli kritične točke u cilju dostizanja unaprijed definiranih ciljeva. Na sastanku je prisustvovala i predstavnica Razvojne agencije Zadarske županije ZADRA-e, partnerske institucije za područje Zadarske županije.  Tokom sastanka dogovoreni su novi datumi za izvršenje aktivnosti planiranih u narednim mjesecima, kao i teme koje se planiraju uključiti u trening.  Treninzi u vidu seminara biti će održani u svakoj od partnerskih zemalja, a biti će namijenjeni kreatorima politika, stručnjacima, i ostalim važnim predstavnicima ključnih kategorija. Upravno vijeće raspravljalo je također i o mjerama koje je potrebno poduzeti prilikom stvaranja mreže stručnjaka, kao i o prijedlogu GuardEn Standarda namijenjenog tvrtkama unutar poljoprivrednog sektora.

Sastanci Znanstvenog odbora, kako bi se detaljno definirali GuardEn Standard i Trening grupa za pripremu prijedloga trening paketa, biti će održani do studenog 2013.  Sljedeći sastanak Upravnog odbora biti će održan u travnju 2014, u Budimpešti u Mađarskoj.

 

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019