15:40:46 | 18.11.2013

Predstavnici Razvojne agencije Zadarske županije posjetili regiju Marche

U petak, 14. studenog 2013. godine u prostorijama zgrade Rotonda a mare, u Senigalliji, u regiji Marche održana je konferencija na temu Strukturalnih fondova u programskom razdoblju 2014-2020 sa naglaskom na uspostavu Sporazuma o suradnji izmedu institucija i tvrtki regije Marche i Hrvatske. Skup je organizirala Regija Marche – Odjel za europske poslove, u sklopu Jedinstvenog Regionalnog programa (PRU), u suradnji s Hrvatsko-talijanskim institutom za trgovinske razmjene iz Rima. Pored predstavnika hrvatske političke i lokalne vlasti i županijskih čelnika koji su izravno uključeni u određivanje regionalnih gospodarskih ciljeva i iskorištavanje sredstava iz europskih fondova, susretu je prisustvovalo Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Italiji.
Izaslanstvo Zadarske županije predvodeno pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivanom Šimunićem, direktoricom Razvojne agencije Zadarske županije ZADRE Sanjom Peričić te savjetnicom Ureda župana Renatom Kapitanović je predstavilo glavne strateške ciljeve Zadarske županije i razmijenilo informacije o različitim razvojnim projektima koji se odvijaju na prostoru Zadarske županije a od značaja su za razvoj naše regije. Sanja Peričić je prezentirala glavne postavke strateških projekata koji se planiraju aplicirati na natječaje strukturalnih fondova EU te u kojima bi strani investitori mogli pronaći svoj interes. Predstavljeni su projekti poput Zdravstveno-turističkog centra Biograd na Moru, Sveto Brdo, Centar novih tehnologija, Plavo-zeleni centar te projekt izgradnje putničko-teretne luke Gaženica i mnoge druge projektne ideje koje je Zadarska županija uvrstila svoje prioritete i mjere gospodarskog razvoja.
Pored predstavnika Zadarske županije, priliku za predstaviti se imali su i Dubrovačko-neretvanska, Šibensko-kninska i Istarska županija te Grad Solin i Metković.
Posebnu pažnju privukla je prezentacija projekata Zadarske županije u prostorijama Rotonda a mare u Senigalliji, koja je bila namijenjena poduzetnicima te im je slikovito i detaljno pružila informacije o stanju pripravnosti projekata potencijalinim talijanskim investitorima i partnerima na projektima.
U radnom dijelu sastanka pročelnica Odjela za europske poslove regije Marche Paola Giorgi je izrazila spremnost za suradnju i potpisivanje Sporazuma o regionalnoj suradnji sa Zadarskom županijom. Zadarskoj županiji je uručen prijedlog teksta Izjave o namjeri razvijanja gospodarske i institucionalne suradnje Regije Marche sa Zadarskom županijom kao prvog koraka formalnog institucionalnog povezivanja dviju regija.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019