15:40:44 | 18.11.2013

Finalna konferencija projekta „ITHREU – Italija i Hrvatska: partnerstvo za Europu“, Trst 15. studenog 2013.

Finalna konferencija projekta ITHREU održana je u Trstu 15. studenog 2013. godine u hotelu  Savoia Excelsior. Projekt ITHREU financiran je sredstvima talijanskog Ministarstva gospodarskog razvoja (zakon 84/2001), u kojem je Razvojna agencija Zadarske županije jedan od partnera.  Cilj projekta je bio unaprijediti suradnju između Italije i Hrvatske na području zajedničkih projekta iz poduzetništva, turizma i javne uprave u cilju povećanja apsorpcijskih kapaciteta za povlačenje sredstava iz EU fondova.

Iz Zadarske županije na konferenciji su sudjelovali djelatnik Razvojne agencije Josip Matassi, voditelj Odjela za međunarodnu suradnju, i Daniela Nižić, pomoćnica pročelnice Ureda župana  (Odsjek za međunarodnu suradnju i administrativne poslove).

Na konferenciji su predstavljeni trenutni i budući okviri za suradnju među talijanskim i hrvatskim poduzetnicima kao i između institucija. Projektni partneri su predstavili svoje okvire u kojima pružaju podršku poduzetništvu. Na okruglim stolovima s temama brodogradnja, drvo i namještaj te hrana, predstavnice Ministarstva gospodarstva RH talijanskim sudionicima predstavile su zakonski okvir za potencijalne ulagače, posebno Zakon o strateškim investicijskim projektima. Predstavnici Zadarske županije su na okruglim stolovima (okrugli stol hrana i okrugli stol brodogradnja) predstavili strateške projekte Zadarske županije – projekt “Plavo-zeleni centar” te projekt “Centar novih tehnologija” te su uspostavili kontakte sa potencijalnim partnerima.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019