15:40:05 | 28.11.2013

Rezultati PoC5: 15 milijuna kuna za 50 inovativnih projekata BICRO-a

Završen je 5. krug natječaja Programa provjere inovativnog koncepta (PoC) u sklopu kojeg su zaprimljene 362 pretprijave, 226 natjecatelja zadovoljilo je uvjete za prezentiranje ispred BICRO evalucijakog odbora od kojih je 50 projekata odobrenoza sufinanciranje.

Program provjere inovativnog koncepta podupire pred-komercijalne aktivnosti istraživača i poduzetnika na putu razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa, s ciljem pružanja potpore u ranoj fazi razvoja inovacije, kako bi se pomogao i usmjerio daljnji razvoj i smanjio rizik investicije u kasnijoj fazi. Financijska sredstva 5. Kruga natječaja PoC osigurana su iz zajma Svjetske banke za Drugi Projekt tehnologijskog razvoja MZOS-a (STP II).

Za evaluaciju je formirano 16 evaluacijskih odbora prema 8 tehnoloških područja. Ukupno su sudjelovala 44 vanjska stručnjaka, odnosno poslovno tehničko-tehnološka evaluatora (PTTE) iz različitih tehnoloških područja i 3 poslovno-financijska evaluatora (PFE).

Rezultate i popis 50 odobrenih projekata za koje je namijenjeno gotovo 15 milijuna kuna možete pogledati ovdje.

Natjecatelji odobrenih projekata bit će pravovremeno obaviješteni o daljnjim koracima postupka ugovaranja. Svečana dodjela ugovora održat će se 11. prosinca 2013. godine u sklopu konferencije „Internacionalizacija inovacija i poduzetništva” u hotelu Sheraton s početkom u 9 sati.

Popis ostalih pozitivno ocjenjenih projekata kojima nije odobreno sufinanciranje zbog nedovoljno raspoloživih sredstava nalazi se ovdje.

Projekti koji se ne nalaze u popisu odobrenih i pozitivno ocjenjenih projekata su negativno ocjenjeni u postupku evaluacije. Svi natjecatelji će dobiti službenu obavijest o ishodu prijavljenog projekta.

Zahvaljujemo svim natjecateljima na iskazanom interesu i čestitamo projektima koji su ostvarili pravo na financijsku potporu.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019